null Kirkkohallitus esittää, että myös aikuiselle kastetulle voidaan lisätä kummi

Aikuisenakin kastettu hyötyy siitä, että hänellä on kummi, joka tukee kristittynä kasvamisessa.

Aikuisenakin kastettu hyötyy siitä, että hänellä on kummi, joka tukee kristittynä kasvamisessa.

Ajankohtaista

Kirkkohallitus esittää, että myös aikuiselle kastetulle voidaan lisätä kummi

Tähän asti kummeja on voitu jälkikäteen lisätä ainoastaan lapselle huoltajan suostumuksesta.

Kirkkohallituksen täysistunto esittää kirkolliskokoukselle kirkkojärjestyksen muuttamista niin, että aikuiselle kastetulle olisi mahdollista lisätä kummi tai kaksi kummia.

Tähän asti kastettavalla on täytynyt olla vähintään kaksi virallista kummia, ja vain poikkeustapauksessa kirkkoherra on voinut erikseen päättää, että yksikin kummi riittää. Lisäksi kummeja on voitu lisätä jälkikäteen ainoastaan lapselle huoltajan suostumuksesta.

Kun uusi kirkkolaki astuu voimaan ensi kesänä, poistuu vaatimus kahdesta kummista. Sen lisäksi kirkkohallituksessa on vireillä uusi ehdotus, jotta kasteen jälkeen myös aikuiselle voitaisiin lisätä enintään kaksi kummia.

Esitystä perustellaan sillä, että mahdollisuus lisätä kasteen jälkeen kummi myös aikuiselle kastetulle parantaisi kastetun mahdollisuutta kristilliseen kasvuun toisen aikuisen tukemana tilanteissa, joissa alkuperäinen kummi ei mahdollisesti ole käytettävissä.

Asiasta antaa lopullisen päätöksen kirkolliskokous, joka ryhtyy käsittelemään asiaa ensi toukokuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kastettu aikuinen voi pian saada uuden kummin – ”Kummin merkitys ei katoa, kun täysi-ikäisyys koittaa”, pappi Marjaana Toiviainen perustelee

Ajankohtaista Hengellisyys

Kirkolliskokous päätti, että myös aikuiselle kirkon jäsenelle voidaan lisätä uusi kummi tai kaksi kummia. Pappi ja kirkolliskokousedustaja Marjaana Toiviaisen mukaan kummi voi tuoda merkittävää tukea erityisesti nuorelle aikuiselle.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.