null Helsingin seurakuntayhtymä luopuu puhelinvaihteesta 1.1.2023 – tästä löydät uudet palvelunumerot

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymä luopuu puhelinvaihteesta 1.1.2023 – tästä löydät uudet palvelunumerot

Useimpia asioita voi hoitaa kätevästi verkkosivuilla ja sähköpostilla.

Helsingin seurakuntayhtymä on päättänyt luopua puhelinvaihteestaan vuoden 2023 alussa. Päätös on osa seurakuntien säästötoimia. Muutoksella säästetään noin 30 000 euroa vuodessa.

Toimistosihteeri ja puhelinyhdyshenkilö Eija Pirkkalainen kertoo, että puheluita on tullut vaihteen kautta suurin piirtein tuhat kuukaudessa. Määrä kuitenkin vaihtelee tuntuvasti sesongin mukaan. 

Eniten puheluita tulee vaihteen kautta keskusrekisteriin ja hautapalveluihin. Ihmiset kysyvät myös seurakuntien tapahtumista, diakoniasta ja perheneuvonnasta. Vaihteen kautta on tullut myös paljon kyselyjä kirkon varauksesta kirkollisiin toimituksiin eli kasteisiin, häihin ja hautajaisiin.

– Seurakuntayhtymän vaihteen puhelinnumero 09 23400 ei sulkeudu vuodenvaihteessa, vaan siihen soittamalla pääsee palveluvalikkoon, johon tulee kuusi eniten kysyttyä yhteistä palvelunumeroa, kertoo Pirkkalainen.

Nuo kuusi ovat hautapalvelut, virkatodistukset, kirkollisten toimitusten rekisteröinti, vuokra-asunnot, laskutusasiat ja kirjaamo. Kirkkovaraukset tehdään suoraan seurakunnista.

Yhteiset palvelunumerot 

Jäsenrekisteriin ja kirkollisten toimitusten rekisteröinteihin liittyviin kysymyksiin vastataan numerossa 09 2340 8000 ma–pe klo 9–15, sähköpostitse kirkkoon.helsinki@evl.fi. Rekisteröintejä ovat esimerkiksi syntymä, kaste, rippikoulu, avioliiton esteiden tutkinta, avioliittoon vihkiminen, kirkkoon liittyminen ja kirkosta eroaminen.

Virkatodistukset tilataan ensisijaisesti nettilomakkeella evl.fi/tietoa-kirkosta/tilaa-virkatodistus mutta tarvittaessa myös puhelimitse 09 2340 5000 ma–pe klo 9–12.

Hautapalvelut: kaikkien Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaiden hautapaikkaa, siunauskappelia, siunausaikaa ja tuhkausaikaa koskevat varaukset sekä haudanhoitosopimukset ma–pe 9–15 p. 09 2340 6000 tai sähköpostitse helsinki.hautapalvelut@evl.fi. Nettisivuilla www.helsinginseurakunnat.fi/hautaus on aukioloaikoina käytössä myös chatti, johon voit kirjoittaa kysymyksesi. Osoitteessa hautahaku.fi voit etsiä tietoa haudan sijainnista.

Perheneuvonnan ajanvaraus: Kallio ja Itäkeskus ma–pe klo 9–12 p. 09 2340 2555 sekä Töölö ja Pasilan Tripla ti–to klo 9–12 p. 09 2340 2542.

Laskutusasiat kuten eräpäivän siirto, maksusuunnitelma tai liikamaksun palautus:  p. 09 2340 2414 tai lähetä sähköpostia myyntilaskut.hsrky@evl.fi.

Kirjaamo: yhteydenotot mieluiten sähköpostitse kirjaamo.hsrky@evl.fi. Kiireellisissä hallinto- ja kokousasioissa voi myös soittaa ma–pe klo 9–15 p. 09 2340 2240.

Yhteisen viestinnän tavoittaa parhaiten ma–pe klo 9–15 p. 09 2340 2237 tai tiedotus.helsinki@evl.fi.

Kirkko ja kaupungin osoiteasiat hoidetaan osoiterekisterissä puhelimitse ma–pe klo 9–10 ja 12–13, p. 09 2340 2235, sekä sähköpostilla: osoitteet@kirkkojakaupunki.fi

Palvelua suoraan seurakunnista

Seurakuntien kirkkoherranvirastoista tai seurakuntatoimistoista voi kysyä esimerkiksi tapahtumista ja viikkotoiminnasta, kirkollisten toimitusten kuten kasteiden ja häiden järjestämisestä sekä kirkkojen ja muiden tilojen käytöstä ja vuokraamisesta. Jos tarvitset apua hankalassa elämäntilanteessa, voit varata ajan diakoniatyöntekijältä. Seurakuntien suorat numerot löytyvät Kirkko ja kaupunki -lehdestä ja verkosta: helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tiukka säästökuuri jatkuu Helsingin seurakuntayhtymässä – ”Kasvu ja suuruus eivät ole ainoita menestyksen mittareita”, sanoo kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku

Ajankohtaista

Kuluneella kaudella Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto on tehnyt poikkeuksellisen merkittäviä päätöksiä, osan niistä ennätyksellisessä maratonkokouksessa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.