null Helsingin seurakuntayhtymän johdosta vaihtuu kaksi

Jussi Muhonen

Jussi Muhonen

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymän johdosta vaihtuu kaksi

Helsingin seurakuntayhtymän hallintojohtaja Jussi Muhonen on irtisanoutunut virastaan. Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen jää puolestaan eläkkeelle.

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Jussi Muhonen on irtisanoutunut virastaan. Hän lopettaa työt jo tänään perjantaina ja pitää pitämättömiä lomiaan.

Muhonen kertoo Kirkko ja kaupungille siirtyvänsä liike-elämän palvelukseen ja hakevansa uusia haasteita runsaan kolmen vuoden seurakuntayhtymäpestin jälkeen.

Sen tarkemmin hän ei lähtöään kommentoi, mutta toteaa kuitenkin olevansa tyytyväinen Helsingin seurakunnissa tehtyyn työhön talouden sopeuttamiseksi.

– Tämän on myös ulkopuolinen julkisen talouden asiantuntija todennut. Paikallisten seurakuntien suhteellista osuutta määrärahoista on kasvatettu. Rakenteista on saatu resursseja auttamiseen ja diakoniatoimintaan, mikä näkyy muun muassa yhteiselle kirkkovaltuustolle tehdyssä esityksessä lisätä resursseja näihin, sanoo Muhonen.

Pentti Miettinen

Pentti Miettinen

Muhonen on ennen Helsingin seurakuntayhtymää työskennellyt erilaisissa johtamis- ja kehittämistehtävissä S-ryhmässä, A-lehdissä sekä yrittäjänä.

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto saa 24.5. kokouksessaan päätettäväksi kahden johtajan rekrytoinnin aloittamisen. Yhteistä seurakuntatyötä luotsaava Pentti Miettinen jää nimittäin eläkkeelle vuoden 2018 lopussa. Miettinen siirtää tehtävänsä seuraajalleen syksyn kuluessa.

Väliaikaisesti hallintojohtajan tehtäviä hoitaa talouspäällikkö Margareta Back.

Yhteiselle kirkkoneuvostolle ehdotetaan, että molempien virkojen haku päättyisi jo 11.6. mennessä. Tavoite on, että yhteinen kirkkovaltuusto valitsisi molemmat johtajat syyskuun kokouksessaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.