null Hommissa: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Päivi Mäkinen

Kuva: Marianna Siitonen

Kuva: Marianna Siitonen

Hyvä elämä

Hommissa: Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Päivi Mäkinen

"Olemme järjestäneet kerran aikaisemmin jouluaaton juhlan yksineläville. Se pidettiin silloin Tikkurilan kirkossa. Nyt ajattelimme kokeilla aaton juhlaa uudestaan. Yhteydenottoja on jo tullut, mutta vielä mahtuu mukaan. Joskus päätös jouluaaton vietosta voi jäädä viime tinkaan. Sitä miettii ehkä, että onnistuuko sukujuhla vai olisiko itsekseen kotona. Minulle voi ilmoittautua, jos haluaa tulla Tikkurilan Olotilan puurojuhlaan.

Puurojuhla on tarkoitettu kaikenikäisille yksineläville ihmisille. Olotilaan voi tulla viettämään joulun juhlaa yhdessä. Puurojuhla syntyy siitä, kun valmistelemme sitä kaikki yhdessä. Katamme pöydät, laitamme joulukoristeita ja sen jälkeen juhlimme puuroa syöden ja kahvipöydässä on jouluherkkuja. Toivomme, että meillä on yhdessä hyvä olla. Tilaisuudessa on leikkimielistä ohjelmaa, kuulemme joulurunon ja laulamme joululauluja pitkin juhlaa. Kanttori Mimmu Kyrönseppä tulee laulattamaan meitä. Emme tietenkään unohda jouluevankeliumia. Juhlassa on mukana pastori Jaakko Hyttinen, joka pitää jouluhartauden. Ohjelmasta en halua paljastaa ihan kaikkea, että jää jotain yllätystä!

Meillä on käytettävissä juhlaan napakka aika, kolme tuntia, mutta ehdimme myös vapaasti rupatella ja viettää aikaa. Juhlijat voivat tutustua toisiinsa puuron syömisen ohessa. Jos joku haluaa tuoda juhlaan pienen jouluisen ohjelmanumeron, se on tervetullutta, mutta ei pakollista.

Puurojuhlaan kannattaa tulla avoimin mielin ja toivottavasti ainakin juhlan jälkeen on hyvä mieli. Mitään turhia paineita ei kannata ottaa, vaan tarkoitus on viettää rentoa juhlaa yhdessä."

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Korson Kirkonkulmassa ja Myyrmäen kirkon Caféssa voi viettää jouluaattoa yhdessä

Ajankohtaista

Korsossa katsotaan joulurauhan julistusta televisiosta ja Myyrmäessä pääsee saunaan.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.