null Hommissa: Walkers-vapaaehtoinen Mika Hintikainen

Kuva: Sini Pennanen

Kuva: Sini Pennanen

Hyvä elämä

Hommissa: Walkers-vapaaehtoinen Mika Hintikainen

"Toimin seitsemättä vuotta vapaaehtoisena Walkers-nuorisokahvilassa Tikkurilassa. Luin aikoinaan Vantaan Sanomista ilmoituksen, jossa haettiin vapaaehtoisia työntekijöitä Walkersiin. Olin miettinyt pitkään, että pitäisi löytää uusi harrastus, ja nuorisokahvilassa toimiminen tuntui luontevalta. Päätin lähteä katsomaan, minkälaista toiminta on.

Walkersin illoissa pelaillaan biljardia ja lautapelejä, kahvitellaan ja jutellaan. Olen tullut nuorten kanssa hyvin juttuun. Kun joku ehkä ensimmäistä kertaa paikalle tullut on vetäytynyt vähän syrjään, olen mennyt juttelemaan. Nuoret saattavat kertoa paljonkin elämästään. Aina ei tarvitse kommentoida mitään, vaan riittää, kun on nuorelle läsnä. Usein esimerkiksi yhdessä pelaaminen voi helpottaa, jos nuorta jännittää.

Vietin itse nuoruuteni carting-harrastuksen parissa. Sen lisäksi ei jäänyt kovin paljon aikaa muulle. Walkers-toiminnan kautta on palautunut mieleen oma nuoruus. Vaikka ajat ovat muuttuneet, nuorten ongelmat ja kysymykset ovat aikalailla samoja."

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tikkurilan Walkers-kahvilalle sanotaan näkemiin

Ajankohtaista

Seurakunnan uuden Kuu-kahvilan löytää kaupungin Nuorten Monitoimitila Liidosta.