null ”Lopusta löytyy toivo ja mahdollisuus” – Temppeliaukion kirkon valokuvanäyttely kertoo korona-ajan koettelemuksista

Temppeliaukion kirkon kirkkosalissa voi tutustua kymmenen ihmisen kuviin ja tarinoihin siitä, millaista korona-aika on heille ollut. 

Temppeliaukion kirkon kirkkosalissa voi tutustua kymmenen ihmisen kuviin ja tarinoihin siitä, millaista korona-aika on heille ollut. 

Ajankohtaista

”Lopusta löytyy toivo ja mahdollisuus” – Temppeliaukion kirkon valokuvanäyttely kertoo korona-ajan koettelemuksista

Valokuvaaja Johanna Kareen Covid-19-näyttely kertoo siitä, miten korona on vaikuttanut ihmisiin fyysisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Valokuvaaja Johanna Kare, miksi kokosit korona-aiheisen valokuvanäyttelyn?

− Tietyin väliajoin sydämelleni tulee aina jokin aihe ja tämä oli nyt ajankohtainen. Uskon, että aihe koskettaa meitä kaikkia. Näyttelyssä on valokuva kymmenestä ihmisestä ja heidän tarinansa. Henkilöt ovat eri ikäisiä ja he tulevat erilaisista taustoista ja eri puolilta Suomea. 

Covid-19-näyttelyssä tarinat kertovat siitä, miten korona on vaikuttanut ihmisiin fyysisesti, henkisesti ja taloudellisesti. Vaikka tarinat ovat hurjia, lopusta löytyy toivo ja mahdollisuus.

Miksi näyttely on esillä juuri Temppeliaukion kirkossa?

− Alun perin näyttelyn avajaiset oli tarkoitus järjestää viime vuoden joulukuussa ihan muualla, mutta koronan takia jouduin siirtämään näyttelyä. Keväällä mieleeni tuli Temppeliaukion kirkon kirkkosali ja sen ihana valo. Ehdotin, että voisin pitää näyttelyn siellä ja Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus innostui ajatuksesta.

Mikä Covid-19-tarinoista on jäänyt erityisesti mieleesi?

− Nuoren Thomaksen tarina. Hän menehtyi kuvausten jälkeen, ei kuitenkaan koronaan. Hän oli sairas ja korona toi paljon lisähuolta hänen elämäänsä. Kun Petri Laaksonen lauloi avajaisissa Jäit minuun, ajattelin Thomasta. Se oli koskettavaa.


7.7.2021. klo 14.10 korjattu leipätekstiin ja kuvatekstiin, että näyttely on esillä Temppeliaukion kirkon kirkkosalissa, ei seurakuntasalissa, kuten tekstissä aiemmin luki. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.