null Café Kryptassa on tarjolla hävikki- ja sielunruokaa

Café Kryptan lounastarjonta riippuu kokonaan siitä, millaista hävikkiruokaa Stadin safkasta satutaan saamaan, kertoo Anni Roiha.

Café Kryptan lounastarjonta riippuu kokonaan siitä, millaista hävikkiruokaa Stadin safkasta satutaan saamaan, kertoo Anni Roiha.

Ajankohtaista

Café Kryptassa on tarjolla hävikki- ja sielunruokaa

Café Kryptan uusi vetonaula on Waste & Feast -ravintola.

Helsingin tuomiokirkon kryptaan on avattu ensi kertaa seurakuntien hävikkiruokaravintola Waste & Feast. Tuomiokirkkoseurakunnan turistityön palvelupäällikkö Anni Roiha, millainen ruokalista Café Kryptassa on tänä kesänä?

– En tiedä. Saamme kaupungin ja kirkon yhteisestä hävikkiruokaterminaalista Stadin safkasta raaka-aineita kahdesti viikossa, ja jää aina nähtäväksi, mitä kokki niistä loihtii. Kahvilatuotteet pysyvät kuitenkin kutakuinkin samoina, eli tarjolla on pullaa, piirakkaa, sämpylää, virvokkeita ja niin edelleen.

Tuomiokirkon kryptassa on kesän mittaan esillä kuusi taidenäyttelyä. Millaisia nämä näyttelyt ovat?

– Kesäkuun 20. päivä saakka on esillä helsinkiläisen Tellervo Viitaniemen näyttely Rakkauden laulu. Maalauksissaan ja piirroksissaan taiteilija pohtii dialektista ulospääsyä ja rakkauden säilyttämistä. Juhannusviikolla avautuu lappilaisen Anna Almin näyttely Minä maalasin kuvasi. Näyttely tuo kasvot lähelle ihmistä. Esillä olevissa maalauksissa ovat aiheena tavalliset miesten kasvot piirustuksellisen tarkalla tyylillä toteutettuina.

Millaisia koronarajoituksia Café Kryptassa on?

– Asiakaspaikkoja on käytössä puolet normaalista, ja kahvilan pöydät on asetettu riittävän etäisyyden päähän toisistaan. Krypta on tilana suuri, joten siellä on helppo säilyttää turvavälit. Tarjoamme mahdollisuuden käsihygieniasta huolehtimiseen. Suosittelemme maskin käyttöä kaikille tiloissamme vieraileville.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin tuomiokirkon kryptassa aloitti ravintola ja kellotapulin luona aukesi kesäterassi

Ajankohtaista Ajankohtaista

Seurakunta otti todesta Rohkeasti yhdessä -tavoitteen kokeilla uusia avauksia ja vuokrasi tilat alan ammattilaisille. Ravintolasta ja kahvilasta saa myös mietoja alkoholijuomia.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.