null Hyppää avuliaan samarialaisen saappaisiin – Raamatun teksti voi avautua uudella tavalla bibliodraaman keinoin

– Sanan kaiku -illassa luemme Raamatusta kertomuksen avuliaasta samarialaisesta ja jaamme kokemuksemme kuulemastamme toisten kanssa, Eveliina Rožnovski sanoo.

– Sanan kaiku -illassa luemme Raamatusta kertomuksen avuliaasta samarialaisesta ja jaamme kokemuksemme kuulemastamme toisten kanssa, Eveliina Rožnovski sanoo.

Ajankohtaista

Hyppää avuliaan samarialaisen saappaisiin – Raamatun teksti voi avautua uudella tavalla bibliodraaman keinoin

Osallistuja voi tehdä päänsä sisällä pitkänkin matkan, vaikka se ei näy ulospäin.

Sanan kaiku -illassa 25.9. eläydytään Raamatun kertomukseen hyväsydämisestä samarialaisesta. Mistä on kyse, bibliodraamaohjaaja Eveliina Rožnovski?

– Luemme Luukkaan evankeliumista tuon kertomuksen ja jaamme kokemuksemme kuulemastamme toisten kanssa. Välillä pysähdymme pohtimaan tekstiä tarkemmin, aistimaan tunnelmaa ja eläytymään tekstin henkilöihin. Niitä ovat muun muassa rosvo, ryöstetty ja pahoinpidelty mies sekä häntä auttava samarialainen.

– Raamatun teksti on tiivistä kuin mehutiiviste. Kun sitä avaa, sisältä voi löytyä paljon uutta. Sellisti Tapani Heikinheimo tulkitsee musiikin avulla yleisön esiin nostamia tunteita.

Mitä osallistuja voi saada itselleen samarialaiskertomuksesta?

– Raamatun tekstien tunteminen on yleissivistystä. Bibliodraaman keinoin tuttukin teksti voi avautua uudella tavalla, ja jokainen kokee asiat omasta maailmankatsomuksestaan käsin.

– Iltaan osallistuvat saattavat tehdä päänsä sisällä pitkänkin matkan, vaikka se ei näy ulospäin. Tilaisuuteen voi tulla myös vain kuuntelemaan.

– Vaikka maailma on muuttunut paljon 2 000 vuoden aikana, ihmisenä olemisen kysymykset ovat pysyneet samoina. Kautta aikojen ihmiset ovat joutuneet pohtimaan, mikä on oikea ja väärä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kipeät kokemukset esiin – pakolaisten Golden Art -ryhmässä käsitellään menneen elämän tapahtumia näyttelemällä

Ajankohtaista

Teatteriryhmässä on kristittyjä, muslimeja ja niitä, jotka eivät kokemustensa takia usko enää mihinkään.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.