null Hyvää pyhää: Anteeksianto vapauttaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Anteeksianto vapauttaa

Parantamiskertomuksista voi löytää itsensä.

Ystävä on vakavasti sairas, halvaantunut, ja apua on vaikea saada. Seudulla on kulkenut sana kiertävästä, ihmeitä tekevästä opettajasta. Niinpä neljä miestä päättää viedä halvaantuneen ystävänsä tämän luokse.

Edessä on monta estettä. Väkijoukko tukkii miehiltä tien. He ovat kuitenkin kekseliäitä. He kiipeävät katolle ja laskevat sieltä vuodematolla makaavan ystävänsä suoraan tuon opettajan, Jeesuksen, eteen.

Fyysisten esteiden lisäksi apua hakevalla joukolla on voitettavanaan monta psyykkistä estettä.

Esteitten pystyttäjiä on aina. Halvaantunut saa muun muassa kuulla, että halvaus on hänen omaa syytään, hänen syntiensä seurausta. Sen esteen Jeesus murtaa ensi sanoikseen.

Jeesus näkee miesten sinnikkäässä ja kekseliäässä toiminnassa uskon ja luottamuksen. Se saa hänet sanomaan halvaantuneelle: ”Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi.” Eikä niistä sen enempää. Anteeksianto jo vapauttaa.

Sanansa vahvistukseksi Jeesus käskee miehen nousta ja mennä kotiinsa. Sitäkin pelastuminen on, että saa rauhassa lähteä kaiken huolen ja kiihkon keskeltä kotiinsa ja löytää siellä paikkansa.

Evankeliumien parantamiskertomukset eivät ole vain raportteja kaukaisista tapahtumista. Ne jatkuvat meissä, jos annamme niiden liikuttaa meitä. Niissä voi nähdä ja tuntea, mikä meitä halvaannuttaa ja pelottaa, mikä vapauttaa ja mikä saa nousemaan omille jaloillemme. Sekin on aina yhtä yllättävää, missä vapauttavan sanan saattaa kuulla.

Jumalalla on sinulle aikaa

Jumalalla ei ole kiire. Kun lähestyt häntä, hän ei sytytä ”varattu”-valoa. Jätä omat kiireesi ja esteesi ja sano hänelle: Tässä olen. Kaiken tämän huolen, hätäilyn ja pelkojeni keskellä. Sinä olet kaikkia niitä suurempi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Hädässä auttava on siunattu

Hengellisyys

Jumalan luokse ei ole mitään tietä ohi kärsivien ihmisten.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.