null Hyvää pyhää: Enkelit kantavat rukouksiamme

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Enkelit kantavat rukouksiamme

Rukoilemme enkelten seurassa, vaikka emme tietäisi sitä.

Monen on helpompi pyytää avukseen enkeleitä kuin Jumalaa, jonka läsnäoloon voi olla vaikea uskoa. Jumala ei silti ole kaukana.

Enkelit muistuttavat meitä siitä kaiken aikaa. Enkelit varjelevat ja ohjaavat meitä oikeaan. Aina kun rukoilemme Jumalaa ja kysymme hänen tahtoaan, enkelit ovat apunamme. Se on niiden tehtävä. Kristillisessä perinteessä ajatellaan, että enkelit eivät puutu elämäämme, mutta ne toimivat sanansaattajina ja kantavat rukouksiamme. Rukoilemme enkelten seurassa, vaikka emme olisi tietoisia niiden ­läsnäolosta.

Rukouksen tuoma sisäinen ilo, rauha ja mielen­tyyneys ovat Jumalan työtä meissä. Enkelit välittävät näitä Jumalan lahjoja. Niin voimme ajatella.

Jo hyvin varhain meille on opetettu, että jokaisella on syntymästään saakka suojelusenkeli, joka varjelee ja vartioi meitä ja ohjaa oikealle tielle.

Enkelien sunnuntain evankeliumissa enkelit putkahtavat esiin yllättävässä paikassa.

Jeesus oli lähdössä viimeiselle matkalleen kohti Jerusalemia, mutta hänen oppilaitaan huoletti kysymys, kuka mahtoi olla suurin taivasten valtakunnassa. ­Jeesus hiljensi heidät asettamalla suojattoman lapsen heidän keskelleen: jos ei osannut asettua lapsen asemaan, oli turha haaveilla pääsystä Jumalan seuraan.

Jeesus kääntää katseemme suurista pieniin, vahvoista heikkoihin, niihin, jotka keskellämme ja ympärillämme ovat kaikkein hauraimmassa asemassa. Heidän enkelinsä ovat lähinnä Jumalaa.

Rukous enkelien päivänä

Taivaallinen Isä, lähetä enkelisi rauhoittamaan levoton mielemme ja inspiroimaan meitä rukoukseen. Lähetä rauhan enkelisi sinne, missä kipeimmin kaivataan tietä rauhaan ja sovintoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.