null Hyvää pyhää: Ensihetket rajallisena ihmisenä

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Ensihetket rajallisena ihmisenä

Teille on syntynyt Vapahtaja.

Millaista on silloin, kun kaikki muuttuu? Ihan tavallista. Hallitsijat käskevät kansalaisiaan ja valloitetun maan asukkaat tottelevat. Niin myös Maria ja Joosef kiiruhtavat toimittamaan veroilmoitusta. Karjan tarvitsee syödä, ja paimenten suojella vastuulleen uskottuja eläimiä. Lapsi syntyy, kun aika on. Niin kuin ne aina syntyvät, ajallaan, oli valmistelut tehty tai ei.

Ja samaan aikaan on kokonaan erilaista. Lapsen syntymä muuttaa kaiken. Enkelit pelmahtavat paimenten luo. Alistettu kansa kuulee viestin Vapahtajasta. Verollepano muuttuu osaksi sanoja, jotka haluamme kuulla vuodesta toiseen, vuosisadasta toiseen. Toivon valo leviää kaipaavien ihmisten keskuudessa yli aikojen ja paikkojen.

Teille on syntynyt Vapahtaja, kertovat enkelit. Taivaallinen sotajoukko ylistää: Jumalan on kunnia korkeuksissa. Samaan viestiin mahtuvat muutoksen kummatkin puolet. Jumala, joka on ollut vain korkeuksissa, aloittaa ihmisen elämäntaipaleen. Hän, joka on laittanut kaiken alulle ja jolla ei ole alkua eikä loppua, on nyt ensihetkillään rajallisen ihmisen elämänpolulla.

Ensimmäinen joulu muuttaa kaiken. Sen takia kasvukivut, uusien taitojen oppimisen ilo, ystävyyssuhteiden erilaiset kiemurat, vanhempien ja lasten välit, yksinäisyyden kyyneleet tai tuskallinen kärsimys eivät ole vain kuulopuheita korkeudessa asuvalle Jumalalle.

Kun kaikki muuttuu, elämä jatkuu. Vaikeuksilta ei voi välttyä, vaikka Jumala onkin myös ihmisen elämän kokenut Vapahtaja. Koska kaikki on muuttunut, voi kaiken keskellä kokea rauhaa. Emme ole yksin. Kanssamme kulkee Jumala, joka kuulee ja tietää, mistä hänelle puhumme.  

Harjoitus

Jeesukseen uskovia kannustetaan seuraamaan Mestariaan. Jouluna voi tunnustella lapseksi tulemista:

– nukkua paljon, vaikka sängyllä, jos sopivan kokoista seimeä ei ole saatavilla

– pyytää apua, jos tuntuu vaikealta

– syödä, kun on nälkä

– katsellla maailmaa uusin silmin

– pysähtyä nauttimaani Taivaan Isän sylissäolosta

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Toivon lapsi lepää heinillä

Hengellisyys

Kankaaseen kääritystä pienestä enkelitkin iloitsivat.Hyvää pyhää: Ihmeiden tekijä

Hengellisyys
Hyvää pyhää: Rauhan aika tulee

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.