null Hyvää pyhää: Samaa hyvyyttä kaikille

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Samaa hyvyyttä kaikille

Verojen maksaminen voi olla pilkahdus jostain suuremmasta.

Hei Jeesus, vertauksesi viinitarhan työmiehistä ontuu. Ekat ja vikat saavat saman palkan. Toki siitä on ollut puhekin sopimusta tehdessä, mutta en voi olla ajattelematta, että tuollainen tasapalkka ei ole oikeudenmukaista. Aamusta asti ahertaneen tuohtumus on ihan perusteltua. Raskaasta työstä ja käytetystä ajasta kuuluu saada kunnon korvaus.

En tiedä, millaiset palkanmaksuehdot olivat silloin, kun vertauksesi kerroit. Ehkä reiluus ei sen ajan työehtosopimuksia määritellyt. Orjuus oli tavallinen tapa teettää työt. Siinä ei palkoista paljon puhuttu. Meidän yhteiskunnassamme työtä tekeville maksetaan. Tienaavat antavat osuuden tuloistaan veroina, että ne, jotka eivät pääse töihin, saisivat syödäkseen. Ei tämä nykyinen järjestelmä vertauksesi tasapalkkaa ole, mutta vähän siihen suuntaan.

Myönnän, että joskus palkkakuittia katsoessa harmittaa, kun verot haukkaavat ison osan tienesteistä. Tunne on kuitenkin ohimenevä. Uskon, että tasaaminen on lopulta meidän kaikkien hyväksi. Jokainen kantaa kortensa yhteiseen kekoon omalla tavallaan ja omalla vuorollaan.

Tiedän, Jeesus, että vertauksesi pointti ei oikeastaan ole työehtosopimuksissa. Varmaan puhut ainakin juutalaisille siitä, että on ihan ok, jos Jumala haluaa pelastaa muitakin kansoja. Ei se ole keltään poissa. Ehkä puhut myös Jumalan hyvyydestä, joka on sama kaikille.

Mutta tuli myös mieleen, että usein puhut Jumalan valtakunnan tulemisesta keskellemme jo nyt. Eikö hyvinvoinnin tasaaminen veroilla ole hyvään suuntaan kulkemista, ehkä jopa pilkahdus jostain suuremmasta?

Tutki kateutta

Asetu hiljaisuuteen niin, että tunnet sen ympärilläsi turvallisena ja hyvää tekevänä tilana.

Uskaltaudu tutkimaan kateuden tunnetta. Mitä kadehdit? Ketä kadehdit? Kun tavoitat konkreettisia asioita tai ominaisuuksia, jää katsomaan niitä kiinnostuneena.

Kateus kuvaa sitä, mitä koet tarvitsevasi ja mitä vaille tunnet jääväsi.

Jätä tämä mielen matka Herran haltuun.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Pyhyyden ja tekopyhyyden välinen ero on usein hiuksenhieno

Hengellisyys

Oman erinomaisuuden tyhjyys vie armon äärelle.Hyvää pyhää: Ihmeiden tekijä

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.