null Hyvää pyhää: Etsijät ja ikävöivät löytävät lapsen luokse

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Etsijät ja ikävöivät löytävät lapsen luokse

Kun katsoo, miten pieni ja haavoittuva Jumala on, mieli hiljenee.

Samana yönä, jona enkeli ilmestyi paimenille Betlehemin kedolla ja kertoi heille Vapahtajan syntymästä, kaukana idässä tietäjät näkivät taivaalle nousevan tähden. Se kertoi heille jonkin ihmeellisen syntymästä.

Niin he jättivät kotimaansa ja lähtivät seuraamaan tähteä.

Loppiaisen evankeliumi ei kerro tarkemmin, mistä he tulivat ja montako heitä oli. Lahjojen perusteella voi sanoa heitä olleen kolme. Raamatun vihjeistä ja lahjoista voi päätellä heidän tulleen idästä: Arabiasta, Mesopotamiasta, Persiasta tai Etiopiasta.

Yötaivasta seuraavien paimenten tavoin matkaan lähtevät tietäjät tarjoavat meille samastumiskohteen. Idän viisaissa koko ihmiskunta etsii Vapahtajaa.

Tietäjät eivät löydä etsimäänsä pyhästä kaupungista eivätkä vallan saleista. Tähti vie heidät Betlehemiin. Sieltä he löytävät lapsen eläinten syöttökaukalosta.

Tietäjät ovat seuranneet ”hänen tähteään” ja kumartavat lasta, ”kaikkien tähtien valtiasta”.

Seimen äärellä voi vain kuiskata: Sinussa on valo ja elämä, jota etsimme.

Markkinoiden tähdet syttyvät ja sammuvat. Ne tarjoavat katoavaa hohdetta ja suitsuketta. Kiintotähdet ovat harvassa. Betlehemin tähti vie vastasyntyneen lapsen luokse. Sinne löytävät paimenet ja tietäjät, sydämessään ikävöivät ja viisautta etsivät.

Kun katsoo, miten pieni ja haavoittuva Jumala on, mieli hiljenee. Kaikki, mitä voimme hänelle tuoda, on niin vähäistä. Seimen äärellä voi vain kuiskata: Sinussa on valo ja elämä, jota etsimme. Sinussa löydämme uuden alun ja suunnan elämälle.

Sinä tulit ihmiseksi, että osaisimme olla ihmisiksi.

Katso tähtitaivasta

Psalmissa 8 rukoilija katselee tähtitaivasta ja kysyy: ”Mikä on ihminen?” Lähde tähtikirkkaana iltana ulos. Kaupungin valoista etäämmällä voit ihailla tähtitaivasta. Mitä taivaan tähdet kertovat sinulle avaruudesta, elämästä ja ihmisestä? Mieti, mikä ja kuka saa ohjata sinun elämääsi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Tähtiä tarkkailemassa tietäjien kanssa

Hengellisyys

Tuntemattomaan suuntaan lähtiessä tarvitaan luottamusta.

Hyvää pyhää: Ihmeiden tekijä

HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.