null Hyvää pyhää: Ikuisessa turvassa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Ikuisessa turvassa

Hiljentyessään ihminen voi kokea valon ja hyvyyden.

Rukoileminen on Jumalan puoleen kääntymistä. Rukoillessa pyydämme, että Jumala kääntäisi kasvonsa puoleemme ja näkisi hätämme. Kun Jumala katsoo muualle, olemme pulassa.

Raamatussa on yksi rukoilija, josta kerrotaan, että Jumala puhui hänelle kasvoista kasvoihin niin kuin ihminen puhuu toiselle ihmiselle. Niinä hetkinä hänen kasvonsa säteilivät niin, että hänen piti verhota ne toisten katseilta.

Tuo rukoilija on Mooses, joka johti israelilaisia neljän vuosikymmenen ajan heidän autiomaavaelluksellaan Egyptin orjuudesta kohti luvattua maata. Itse hän ei sinne päässyt. Hän näki sen vain vuoren huipulta ennen kuolemaansa.

Matka autiomaan halki oli täynnä vaikeuksia ja ­valitusta. Jumala tuntui olevan kaukana ja jopa ­näyttävän vihaiset kasvonsa.

Mooses vetosi silloin vuorella Jumalan omiin lupauk­siin: ”Juuri siitä, että sinä kuljet kanssamme, näkyy sinun armosi.” Sillä kertaa Mooses sai nähdä Jumalan vain takaapäin.

Jumalan kanssa emme kulje valosta valoon, vaan usein valosta tummaan pilveen ja pimeyteen, kunnes valo taas aukeaa. Jumalan syvin olemus jää meille täällä aina salaisuudeksi. Jumala on aina enemmän kuin pystymme näkemään. Mutta se, mitä voimme nähdä Jumalasta, riittää – ja aina se myös yllättää.

Voimme kokea Jumalan valon ja hyvyyden hiljentyessämme hänen edessään. Hänen armonsa on aina avarampi ja anteeksiantonsa syvempi kuin ikinä ymmärrämme.

Sille ei aina ole heti sanoja, eikä sitä voi selittää. Kokee vain olevansa sellaisessa turvassa, jollaista ei tiennyt olevan olemassakaan.

Sydämen kallio

Vanhan testamentin psalmeissa Jumalaa verrataan usein kallioon. Psalmissa 62 rukoilijan ja Jumalan suhdetta kuvataan näin: ”Jumalan edessä mieleni hiljenee, hän antaa minulle avun. Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju.”

Lue teksti muutaman kerran hiljaa mietiskellen ja tee siitä rukouksesi.

Voit myös lähteä ulos ja rukoilla psalmia jollakin tutulla kalliolla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.