null Hyvää pyhää: Kapeaa tietä kulkeva saa enemmän kuin kuvitteli

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Kapeaa tietä kulkeva saa enemmän kuin kuvitteli

Kristinusko ei ole vaikeaa – eikä riskitöntä. Se voi avata todellisen yhteyden sisimpääsi ja muihin ihmisiin.

“Menkää sisään ahtaasta portista”. Jos jotkut, niin nämä Jeesuksen sanat on helppo ymmärtää, mutta tulkita täysin väärin. Siis että kristinusko on jotain vaikeaa, jotain, joka pakottaa luopumaan kivasta ja iloisesta. Ja että se muuttaa synkäksi ja olemukselta kuihtuneeksi kaiken sen vaatiman kieltäytymisen takia.

Eivät Jeesuksen sanat ole ainoita, jotka helposti tulkitaan väärin. Usein oma kaipauksemme kätkeytyy meiltä. Ostamme uuden puhelimen, kun oikeastaan kaipaamme kuollaksemme sydämen yhteyttä. Syömme ravintoarvoltaan höttöistä ruokaa rakkauden nälkään, jota emme uskalla sanoa ääneen hylkäämisen pelossa. Etsimme uusia ihmissuhteita, kun emme saa sanottua tarpeitamme, koska mahdollinen torjunta ja pettymys sattuu liikaa.

Sydämen kaipaus ei täyty ostamalla, sen sijaan maailma täyttyy tavaralla. Höttöruoka tekee pidemmän päälle sairaaksi ja vaihtuvat ihmissuhteet kyyniseksi. Tyhjyyttä täyttämään tarvitaan aina lisää, koska todellinen kaipaus on jotain ihan muuta.

Portti on ahdas ja tie on kapea, mutta se vie elämään, sanoo Jeesus. Ahtaan ja kapean läpi uskaltautumisessa on riski haavoittua ja tulla torjutuksi, mutta myös mahdollisuus saada enemmän kuin osaa kuvitella. Yhteyden kaipaus voi täyttyä, rakkauden nälkä tulla ruokituksi ja ihmissuhteet parantua. Ahtaan portin läpi kulkeminen ei suinkaan takaa onnea, mutta se takaa todellisen yhteyden sisimpäämme ja muihin ihmisiin. Elämän täyteyden kokeminen ohjaa kiittämään elämän antajaa, Jumalaa, ja turvautumaan häneen kaiken kipeän keskellä.

Kaipaavan rukous

Totuuden Jumala, oman mieleni luomassa harhassa on turvallista. Siksi pelkään pyytää tätä, mutta pyydän silti.

Vie minut totuuden äärelle. Paljasta haavoittuvaisuuteni.

Jos niin haluat ja parhaaksi näet, täytä kaipaukseni. Mutta jos tahtosi on toinen, ole kanssani, kun itken elämän mahdollisuuksia, jotka eivät kohdallani toteutuneet. Lohduta ja näytä minulle ne kaikki muut mahdollisuudet, joita kohdalleni olet varannut. Opeta minut kiittämään koko elämäni runsaudesta sinua, elävä Jumala.

2.8.

Sunnuntain aiheena kirkoissa on Totuus ja harha. Päivän tekstissä (Matt. 7:13–14) Jeesus kehottaa menemään ahtaasta portista tielle, joka vie elämään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Opetuslapsille jäi kirkas muisto

Hengellisyys

Kirkastusvuorella tapahtui jotakin, joka lohduttaa epäilysten ja epätoivon keskellä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.