null Hyvää pyhää: Rakkauden laki vaatii ja vapauttaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Rakkauden laki vaatii ja vapauttaa

Rakkautta on suhtautua maalliseen hyvään kiittäen ja ilman omistamisen pakkoa.

Muuan mies on nuoresta pitäen noudattanut Jumalan käskyjä kuuliaisesti, mutta hänen sielun hätänsä on suuri. Hän kysyy Jeesukselta, mitä hänen pitäisi tehdä, että hän perisi iankaikkisen elämän. Myy kaikki ja anna rahat köyhille, on Jeesuksen neuvo. “Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan”, hän jatkaa.

Mies poistuu Jeesuksen luota synkkänä. Ja syystä. Niin poistuisi moni muukin. Jeesus ei puhu vähästä vaan kaikesta rakkaasta, johon takerrumme: kodista, johon juuret ovat kasvaneet, tai siitä juuri itselle sopivaksi laitetusta polkupyörästä. Neulansilmään jää kiinni myös se huomaamaton omaisuus, johon olemme kiinnittyneet: asema yhteisössä tai hurskas julkikuva. Jeesus puhuu kaikesta siitä, jonka varassa uskomme onnellisuutemme ovan.

Eihän tuollaisesta vaatimuksesta selviä kukaan! Kuka voi pelastua, ihmettelevät opetuslapsetkin, lähipiiriin valitut ihmiset. Ihmiselle se on mahdotonta, vastaa Jeesus. Opetuslapset, rikas mies ja me olemme samalla viivalla. Pelastuksen ansaitseminen on ihmiselle mahdotonta, yksin armosta me pelastumme.

Rakkauden laki ei kuitenkaan ole kireä ja vaativuudessaan se vapauttaa. Rakkautta on suhtautua maalliseen hyvään ilman omistamisen pakkoa, kiittäen siitä hyvästä, joka joskus osuu kohdalle, ja ollen liikoja surematta, kun elämän aaltoliike kääntyy. Kaikenlaisina aikoina kiitollisuus ja jakaminen tarvitsevien kanssa antaa syvemmän ilon kuin kouristuksenomainen tarrautuminen siihen, minkä luonne on jatkuvasti virtaava.

Lisää hyvää

Liity hyvän verkkoon. Lähetä hyvää eteenpäin rukoilemalla ystävän murheiden puolesta. Haasta itsesi antamaan enemmän. Liity kuukausilahjoittajaksi tai jos jo olet, maksa enemmän.

Taivaalliseen taulukkolaskelmaan ei kirjata hyvyyspisteitä, mutta saat itse iloita hyvyyden lisääntymisestä

19.7.

Tämän sunnuntain aiheena kirkoissa on Rakkauden laki. Päivän evankeliumitekstissä (Mark. 10:17–27) Jeesus kertoo rikkaalle miehelle, että saadakseen iankaikkisen elämän tämän on luovuttava kaikesta, mitä hänellä on.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kun rakastaa lähimmäistään, rakastaa Jumalaa

Hengellisyys

Kohtaamme rakkauden puutteemme joka päivä valinnoissamme ja kohtaamisissamme.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.