null Hyvää pyhää: Syvä yhteys ulottuu kuoleman rajan yli

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Syvä yhteys ulottuu kuoleman rajan yli

Yhdessä jaetun elämän kirkkaus auttaa epäilyksen ja epätoivon sumussa.

Jeesus rukoilee oppilaidensa puolesta viimeisinä hetkinään ja toivoo, että he näkisivät hänet vielä koko kirkkaudessan. Hyvin kaunis sana se kirkkaus, laaja kuin taivas. “Aurinko paistaa” kuvaa yhtä pistettä, mutta ilmaus “kirkas taivas” kertoo valosta, joka levittäytyy kaikkialle.

Kirkkauden kokemus on myös uskonnollisesti merkittävä hetki. Epäilyksen, epätoivon ja sumuisten ajatusten keskelle saattaa joskus ilmestyä kirkkaus. Kirkas hetki näyttää rämpimisen merkityksen. Kirkkauden muistikuva kantaa uusissa sumuissa.

Kirkkaus ei ole kuitenkaan ainoa, mitä tarvitaan. Jeesus pyytää Isältään siunausta yhteydelle, joka on syntynyt Jeesuksen ja hänen lähimpiensä välille. Iso pyyntö, sillä yhteyden pitäisi kestää yli kuoleman rajan. Sen tulisi kestää, vaikka Jeesus nousee taivaaseen Isänsä luo.

Jeesuksen ja hänen seuraajiensa yhteys on syntynyt yhdessä syömisestä, yhteisen matkan tekemisestä, keskusteluista ja tärkeäksi koetun jakamisesta. Yhteydestä on tullut jotain enemmän, sanoo Jeesus rukouksessaan. Se kasvanut syväksi välittämiseksi tai oikeastaan rakkaudeksi. Se kumpuaa kaiken rakkauden lähteestä, Jumalasta. Sellainen välittäminen ei ole ohimenevä huippuhetki, vaan ystävän, toisen ihmisen, kantamista sydämessä ajasta, yhteyden laadusta tai paikasta riippumatta.

Jeesuksen opetuslapset saivat kokea Mestarinsa seurassa monia kirkkauden hetkiä. He näkivät ainutlaatuisia tapahtumia. Yhdessä jaettu elämä ja siitä kasvanut rakkaus kannattelevat silloin, kun kirkkautta ei näy.

Päästä valo sisälle

Kirkkaat hetket ovat lahjaa, mutta joskus jotkut omat tavat saattavat sumentaa yhteyden kokemista Jumalaan ja muihin ihmisiin. Ikkunoiden kirkastusoperaatio tarjoaa oivallisen mahdollisuuden miettiä omaa osuuttaan.

Pyyhi karmit liasta ja pölystä. Mikä elämässäsi sotkee yhteyttä Jumalaan ja yhteyttä muihin ihmisiin?

Pese ikkunalasit uloimmasta sisempään päin. Vesi ja pisara saippuaa kirkastaa lasin ja koko huoneen. Mikä tuo kirkkaan valon elämääsi? Kiitä siitä!

21.5.

Tänään on helatorstai, jota vietetään Kristuksen taivaaseen astumisen muistoksi. Päivän evankeliumitekstissä (Joh. 17: 24–26) Jeesus rukoilee oppilaidensa puolesta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.