null Hyvää pyhää: Kärsivällinen pitää kiinni toivosta

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Kärsivällinen pitää kiinni toivosta

Kärsimys, kipu ja paha eivät selity tämän elämänmatkan aikana, mutta jokainen voi tehdä oman osansa hyvän levittämiseksi.

Ennen paluutaan taivaan kotiin Jeesus ohjeistaa oppilaitaan: Valmistautukaa. Menetykset kuuluvat tälle tielle, mutta muistakaa toivo. Suru on yksi hetki ajan helminauhassa, ja sitä seuraa toisenlainen aika. Ilo palaa.

Sama matkaeväs kelpaa edelleen. Elämässä vaihtelevat erilaiset ajat. On murheen alhoja, menetyksen meriä ja täydellisiä tenkkapoita. Kärsivällinen pitää kiinni toivosta samalla, kun suree surujaan ja ratkoo elämänsä umpisolmuja. Toivo voi elää kaiken sen keskellä. Joskus tulee taas ilon aika.

Älkää pelätkö edes kuolemaa, joka erottaa meidät, Jeesus vakuuttaa oppilailleen ennen lähtöään Isän kotiin. Me tapaamme jälleen, hän lupaa. Kun uudenlainen elämä syntyy, se pyyhkii pois kaiken muun paitsi ilon.

Samaa vakuutusta mekin tarvitsemme kuoleman surun kanssa kulkiessamme. Tällä lahjaksi saadulla elämänmatkalla jotkin tiet erkanevat aikaisemmin ja toiset myöhemmin. Yksi pysyy. Rakkaistaan ei koskaan haluaisi luopua. Jeesuksen sanat kuuluvat meillekin. Tapaamme jälleen. Silloin alkaa jokin uudenlainen, mikä täyttyy loppumattomalla ilolla.

Ei hänen puheistaan saa tolkkua, toteavat opetuslapset ja tulevat antaneeksi pohjustuksen Jeesuksen kolmannelle ohjeelle.

Monet kysymykset jäävät vaille vastausta. Kärsimys, kipu ja paha eivät selity tämän elämänmatkan aikana. Jokainen voi silti tehdä oman osansa hyvän levittämiseksi. Kerran taivaan kodissa ymmällä olo vaihtuu tietämiseen, Jeesus lupaa. Perillä löytyvät vastaukset. Siellä kaipaus vaihtuu täyteläiseen iloon.

Piirrä kartta elämäsi nyt-hetkestä

Millaisella kohdalla elämänpolkua kuljet juuri nyt? Katsele hetki sen maisemia. Minkälaiset kokemukset ja tunteet sinua ympäröivät?

Kun katsot taaksepäin, mistä olet selvinnyt? Mistä olet kiitollinen?

Minne olet matkalla? Millaista apua tarvitset siihen Jumalalta?

Siunaa itsesi ristinmerkillä jatkamaan elämäsi matkaa.

8.5.

Päivän evankeliumissa (Joh. 16:16–23) kerrotaan Jeesuksen jäähyväisistä oppilailleen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kiitos riittää rukoukseksi

Hengellisyys

Yritys ja erehdys kuuluvat suuren suunnittelijan luomaan maailmaan.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.