null Hyvää pyhää: Jumala on avarasydämisempi kuin me osaamme aavistaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jumala on avarasydämisempi kuin me osaamme aavistaa

Jeesus puhui Jumalasta, joka antaa aurinkonsa nousta ja sateensa langeta niin hyville kuin pahoillekin. 

Tulisieluinen parannuksen saarnaaja istui vankilassa. Hän oli paastonnut erämaassa kamelinkarvaan pukeutuneena ja uskaltanut suomia niin kuninkaan linnoissa istuvia kuin temppelin vartijoitakin. Hän oli Johannes Kastaja, joka oli Jeesukselle hyvin läheinen.

Johannes Kastaja oli jo ennen Jeesuksen julkista toimintaa raivannut tälle tietä.

Jeesus oli mennyt hänen luokseen erämaahan ja kuunnellut hänen opetuksiaan ja saanut häneltä monen muun lailla kasteen Jordan-joessa.

Johannes oli uskonut pelastuksen ja tuomion ajan olevan käsillä.

Vankilassa Johanneksella oli aikaa ajatella. Epätietoisuus kaihersi hänen mieltään. Oliko Jeesus se, josta oli pyhissä kirjoissa kerrottu ja jota oli odotettu pelastuksen ja vapautuksen tuojaksi? Missä olivat vapautuksen merkit? Missä oli tuomion kirves?

Jeesuksen peruskokemus Jumalasta oli kuitenkin toisenlainen. Hän puhui Jumalasta, joka antoi aurinkonsa nousta ja sateensa langeta niin hyville kuin pahoillekin. Se kertoo Jumalan hyvyydestä. Jeesuksen mukaan Jumala on paljon kärsivällisempi ja avarasydämisempi kuin me osaamme ikinä aavistaa.

Vielä on aikaa – armon aikaa. Jumala antaa elämälle mahdollisuuden. Siitä salaisuudesta Jeesuksen sanoissa ja teoissa on kysymys.

Se meidän tulisi oppia Jeesukselta.

”Katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä”, Jeesus vetoaa meihin.

Harjoitus

On hetkiä, jolloin tuntuu, että kaikki on pielessä. Silloin kannattaa lähteä kävelylle ja kävellä niin kauan, että mieli asettuu. Jumalan vaikutustapoja ovat myötätunto ja rakkaus. Anna niiden rauhoittaa askeleesi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kärsivällinen pitää kiinni toivosta

Hengellisyys

Kärsimys, kipu ja paha eivät selity tämän elämänmatkan aikana, mutta jokainen voi tehdä oman osansa hyvän levittämiseksi.
Hyvää pyhää: Ihmeiden tekijä

Hengellisyys
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.