null Hyvää pyhää: Tyhjennä sielu omista kuvitelmistasi

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Tyhjennä sielu omista kuvitelmistasi

Suurin Jeesuksen antama lahja on hänen inhimillisyytensä.

Joulun odotus alkaa Jerusalemista, jonne Jeesus ratsastaa aasilla. “Hoosianna, auta”, huutavat ihmiset. He kutsuvat häntä Daavidin Pojaksi eli odotetuksi pelastajaksi. He levittävät hänen eteensä vaatteita ja oksia.

Jos ennen olivat oksat ja vaatteet, nykyisin on punainen matto. Sillä kävelevät ne ihmiset, joita on helppo ihailla. He näkyvät lehtien palstoilla ja kuvissa. He sanovat sanan, ja kaikki kuuntelevat. Suosiolla on magneettinen vetovoima. Lähelle pitää päästä. Aivan kuin niin tarttuisi voittajan aura. Ja mikä pettymys, kun hurjan usein idolit ovatkin vain ihmisiä, kaukana täydellisyydestä.

Kuten joulu, joka saapuu joka vuosi, rakennetaan Jeesuksen eteen edelleen kunniakujaa. On vaikea luopua kaikista odotuksista Jumalaa kohtaan, kuten ranskalainen mystikko Simone Weil ehdottaa. Koska rukoilen, odotan vastauksia. Koska uskon, odotan hengellisiä kokemuksia, tai olen pettynyt ja masentunut. Koska päästän Jumalan mukaan elämääni, odotan olevani hänen suojeluksessaan turvassa vaikeuksilta ja onnettomuuksilta. Hoosianna, auta, pelasta.

Joka joulu on mahdollista tyhjentää sielun temppeli omista kuvitelmista ja suostua odottamaan avutonta lasta. Katsoa kasvoista kasvoihin pelastajaa, joka ihmeen kaupalla säästyy sylilapsena tapolta ja vainolta. Kuningasta, joka ratsastaa aasilla ja kiirehtii riehumaan pyhiin paikkoihin. Jumalan Poikaa, jonka suurin ja ihmeellisin lahja ei ole hänen voimansa tai vaikutusvaltansa vaan hänen inhimillisyytensä. Joka joulu on mahdollista odottaa vierelläkulkijaa, jonka käsi on samalla tasolla ja aina lähellä.

 

Rukous

Jumala,

sinä olet sekä että.

Olet rauhan ruhtinas ja joulun lapsi.

Sinä olet Jumalan Karitsa ja Juudan Leijona.

Olet johdatuksen ääni elämän mutkissa ja tietämättömyyden sumu valintojen risteyksessä.

Jumala, sinä joka olet,

tule minulle kaikeksi kaikessa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kärsivällinen pitää kiinni toivosta

Hengellisyys

Kärsimys, kipu ja paha eivät selity tämän elämänmatkan aikana, mutta jokainen voi tehdä oman osansa hyvän levittämiseksi.
Hyvää pyhää: Rauhan aika tulee

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Itsekkyys paljastuu

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Se on salaisuus

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Armon toivotuksia

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.