null Hyvää pyhää: Kun rakastaa lähimmäistään, rakastaa Jumalaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Kun rakastaa lähimmäistään, rakastaa Jumalaa

Kohtaamme rakkauden puutteemme joka päivä valinnoissamme ja kohtaamisissamme.

”Yksi sinulta puuttuu.” Näin Jeesus sanoi rikkaalle miehelle, joka juoksi hänen peräänsä ja polvistui hänen eteensä. Miehen mieltä poltti kysymys, mitä hänen vielä olisi tehtävä, että hän saisi osakseen iankaikkisen elämän. 

Jeesus muistutti miestä käskyistä, ennen muuta niistä, joissa puhuttiin lähimmäisestä. Joka rakastaa lähimmäistään, rakastaa Jumalaa. Sitä Jumala ihmisiltä odottaa. Se, joka toimii niin, elää tosi elämää. 

Näitä käskyjä mies sanoi noudattaneensa. 

Silloin Jeesus haastoi miehen katsomaan, mistä tämä viime kädessä kantoi huolta ja piti kiinni: omaisuudestaan. Siitä Jeesus kehotti päästämään irti. Mies ei ollut vielä siihen valmis. Hänen tarkoituksensa oli hyvä, mutta hän tahtoi molemmat – sekä maalliset että taivaalliset rikkaudet. 

Jeesus ei tuominnut miestä, vaan rakasti ja ymmärsi tätä ja antoi tämän mennä. Siitä ymmärryksestä kertoo myös Jeesuksen toteamus: ”Helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.” Se oli myötätunnon ilmaisu. Meidän on niin vaikea luopua mistään, mitä pidämme saavutuksenamme ja omanamme. 

Jeesus ei kehota meitä elättelemään harhakuvia itsestämme eikä asettamaan liian suuria ihanteita, sillä joka tapauksessa me petämme ne tai ne pettävät meidät.  

Kohtaamme rakkauden puutteemme joka päivä valinnoissamme ja kohtaamisissamme.  Miten voisimme olla avoinna rakkauden käskylle elämän pienissä hetkissä – ehtoja ja varauksia asettamatta? Aina kun siinä onnistuu, saa kokea pienen uutta elämää luovan ihmeen. 

 

Anna rakkauden virrata 

Hyvä Jumala, sinä rakastat meitä kaikkia  pyyteettä, sulasta rakkaudesta. 

Herätä meidät siihen, miten sinä rakastat. 

Auta meitä päästämään irti asioista, joilla tukimme rakkautesi virran. 

Tee meistä sinun rakkautesi – ei omamme – kanavia. 

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Sydämiin on kirjoitettu käsky rakastaa

Hengellisyys

Se, mille annamme aikaa, kertoo tärkeysjärjestyksestämme.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.