null Hyvää pyhää: Sydämiin on kirjoitettu käsky rakastaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Sydämiin on kirjoitettu käsky rakastaa

Se, mille annamme aikaa, kertoo tärkeysjärjestyksestämme.

Kuinka vaikuttavasti sinä, Jeesus, sanoitat melkein kaikkien uskontojen ytimessä olevan lain. Kehotat rakastamaan ­Jumalaa koko sydämestä, sielusta ja mielestä ja koko voimalla, ja muistutat rakastamaan lähimmäistä kuin ­itseä.

Ajattelen, että tämä rakkauden kaksoiskäsky on kirjoitettu luomisen hetkellä kaikkien ihmisten sydämeen. Me oikeastaan tiedämme, miten meidän olisi paras toistemme kanssa täällä elää, vaikka toteutus usein ontuu.

Luulin pitkään, että rakkauden kaksoiskäskyssä on vaikeinta ymmärtää, mitä tarkoittaa ”rakastaa Jumalaa yli kaiken”. On vaikea kohdistaa rakkauden tunteita hahmottomaan. Mutta, Mestarini, sanojesi äärellä havahdun, että ehkä vaikeinta onkin ymmärtää, mitä rakastaminen on.

Onneksi, Opettaja, ohjaat tässä kaiken lain ytimessä havainnoimaan omia kokemuksia suhteessa lähimmäiseen. Tiedän, että tunnen oloni rakastetuksi, kun ajatukseni ja mielipiteeni kiinnostavat. Luulen silti, että koen tärkeimpänä rakkauden osoituksena ajan antamisen. Aika kertoo tärkeysjärjestyksemme.

Ehkä Jumalan rakastaminen on samanlaista. Kiinnostusta Luojan mielipiteisiin ja ajatuksiin, jotka hän Raamatussa ja luomakunnassaan ilmaisee. Yllättymistä ja iloa elämän ihmeistä, joita rakastava Jumala kohdalleni tarjoaa. Ennen kaikkea ajan antamista rukouksen ja ehtoollisen sakramentin tarjoamalle yhteydelle vaikka vähän omista tarpeista ­tinkien.

On huikeaa, Jeesus, millaisen lupauksen annat lain­opettajalle, joka keskustelee kanssasi. Kun näin elän, en ole tälläkään hetkellä kaukana Jumalan  valtakunnasta.

Rukous luonnossa

Ajan ja ikuisuuden Jumala.

En ehkä tiedä, miten sinua rakastetaan, mutta rakastan aamukastetta, suon tuoksua ja sileitä kallioita, joiden painaumat suojaavat tuulilta.

Auta minua näkemään kaikessa luodussa kätesi jälki ja iloitsemaan siitä.

11.10.

Kirkoissa tämän päivän aiheena on Rakkauden kaksoiskäsky. ­ Päivän tekstissä (Mark. 12:28–34) Jeesus vastaa lainopettajalle, mikä on kaikkein tärkein käsky.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kun rakastaa lähimmäistään, rakastaa Jumalaa

Hengellisyys

Kohtaamme rakkauden puutteemme joka päivä valinnoissamme ja kohtaamisissamme.


Hyvää pyhää: Armon toivotuksia

Hengellisyys
Taivaan tähden: Toivo sille hyvää

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.