null Hyvää pyhää: Pahin mahdollinen pitää sisällään parhaan mahdollisen

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Pahin mahdollinen pitää sisällään parhaan mahdollisen

Ruumiillisuus ja taivaallinen todellisuus mahtuvat samaan hetkeen.

Täällä pohjoisessa pääsiäinen tulee yhdessä kevään kanssa. Mustarastas laulaa puun paljailla oksilla, kun Raamatun teksti kuljettaa mukaansa tyhjälle haudalle. Ja kun enkeli kertoo kahdelle Jeesusta seuranneelle Marialle, että tämä on noussut kuolleista, meillä maa saattaa olla vielä lumen peitossa, mutta pälvipaikkojen koko kasvaa.

Kun kuolleen Jeesuksen ruumis on poissa, naiset kokevat sen kaikin aistein. Maa jytisee kahden Marian jalkapohjien alla. Silmiä häikäisee kirkas valo. Hautakiven vierittämisen on täytynyt pitää kovaa ääntä. Ylösnousemus on heille ruumiillinen kokemus.

Enkeli sanoo naisille: ”Hän on noussut kuolleista. Hän menee edellänne, mutta näette hänet vielä.” Naiset ovat yhtä aikaa riemuissaan ja peloissaan. He ymmärtävät kuulemansa viestin merkityksen, koska jo Jeesus puhui samasta. Viestin koko laajuus tuskin kirkastui heille vielä silloin.

Uusi kasvu puskee talven kylmyyden läpi, kuolema ei ole ­loppu.

Jeesuksen, Jumalan pojan, elämä oli loppuun saakka ihmisen elämää. Sen seurauksena Jumalalla on omakohtainen kokemus tämän elämän kärsimyksistä ja iloista, ystävyydestä ja hylkäämisestä. Jeesuksen ristiin naulattiin ihmiskunnan kyvyttömyys rakastaa toisiaan. Kristus on henkilökohtainen vapauttajamme.

Pääsiäisen viesti kertoo syvästä samanaikaisuudesta. Uusi kasvu puskee talven kylmyyden läpi, kuolema ei ole ­loppu, ruumiillisuus ja taivaallinen todellisuus mahtuvat samaan hetkeen. Pelko ja riemu, tieto ja tietämättömyys punoutuvat yhteen. Ei ole joko tai vaan sekä että. Pahin mahdollinen pitää sisällään parhaan mahdollisen. Yhtä aikaa ovat läsnä elämän kauheus ja kauneus. Siksi enkelin taivaallinen viesti on yhä vain: älkää pelätkö.

Katso pääsiäiskukkaa

Hanki kotiisi narsissi eli pääsiäislilja tätä harjoitusta varten. Vietä päivittäin hetki tutkien tarkkaan narsissin kauneutta sen keltaisen kukoistuksen aikana.

Kun kukka alkaa kuihtua, paina mieleesi sen kuihtuminen. Kun kukan elämä on ohi, kiitä sitä ilosta, jonka sait sen kautta, ja laita kukka biojätteeseen.

Upota kesällä kätesi multaan ja palauta mieleesi pääsiäisen narsissi. Se on muuttunut ravinteikkaaksi mullaksi ja antaa kasvun uudelle. Muistele hetki pääsiäisaikaasi ja kukan yksityiskohtia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden tuli valaisee meidät

Hengellisyys

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen meistä niiltä helvetin tulilta, joita me itse itsellemme ja toisillemme sytyttelemme.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.