null Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden tuli valaisee meidät

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden tuli valaisee meidät

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen meistä niiltä helvetin tulilta, joita me itse itsellemme ja toisillemme sytyttelemme.

Jumala ei tahdo kenenkään hukkaavan ­elämäänsä. Päinvastoin hän tahtoo pelastaa meidät ja pitää meistä kaikista huolta niin, että saisimme sieluumme valon ja ­vapauden.

Hän tahtoo pelastaa jokaisen meistä niiltä helvetin tulilta, joita me itse itsellemme ja toisillemme sytyttelemme. Sillä muuta helvettiä ei ole kuin se, jossa käännymme toisiamme vastaan ja pois Jumalasta – usein syistä, joita emme itsekään ym­märrä.

Ne Jeesuksen lausumat, joissa hän tuntuu uhkaavan helvetin kauhuilla, nousevat hänen vastarinnastaan kaikkea rakkaudettomuutta kohtaan. Kaikkea sitä kohtaan, mikä saa meidät vähät välittämään heikoista, köyhistä ja sairaista.

Samalla hän muistuttaa, mihin Jumalan käskyt meitä ennen muuta velvoittavat – oikeudenmukaisuuteen ja laupeuteen. Se, joka laiminlyö ne, jähmettyy ja saa huomata jäävänsä osattomaksi siitä todellisuudesta, jossa Jumala luo koko ajan uutta.

Kaipaamme rakkauden tulta ja hengen kosketusta yhtä syvästi kuin Jeesuksen seuraajat aikanaan kokoontuessaan yhteen helluntaina. He olivat täynnä odotusta, mutta se, mitä he kokivat, ylitti heidän odotuksensa. Yhdessä he kokivat Pyhän Hengen läsnäolon ja rakkauden tulen kipinän – kussakin ainutlaatuisella tavalla.

Jumalan rakkauden tuli valaisee ja vapauttaa meidät. Jumala on kuin kirkas aurinko, jonka valossa saamme elää ja joka poistaa kaiken pimeän. Se valo häikäisee ja mykistää meidät. Se myös pelottaa, koska se paljastaa senkin, minkä haluaisimme salata. Samalla se on valoa, joka vapauttaa, niin kuin vain totuus voi vapauttaa.

Rukoile tämän perinteisen

helluntairukouksen sanoin:

”Tule, Pyhä Henki,

ja lähetä taivaallisen valosi säteily.

Tule köyhien Isä.

Tule, lahjain antaja.

Tule sydänten valo,

sinä paras lohduttaja,

sielun suloinen vieras ja lämpö.”

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jokainen tuntee oman ristinsä

Hengellisyys

Jeesus ei tarjoa yksiselitteisiä ohjeita siitä, mihin elämän vaikeisiin asioihin tulisi suostua, ja milloin taas kärsimys on epäkohta, jota vastaan kuuluu taistella.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.