null Hyvää pyhää: Iloitse ystävyyden lahjasta

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Iloitse ystävyyden lahjasta

Ystävykset voivat puhua keskenään iloistaan, peloistaan ja sielunsa kaipuusta, asioista, joista he eivät puhuisi kenellekään ­toiselle.

Rakkaus ja ystävyys ovat kallisarvoisia lahjoja, joita kannattaa vaalia. Niitä ei voi pakottaa eikä ohjelmoida. Ne voi ottaa vastaan kiitollisin mielin ja niistä voi iloita, mutta niitä ei voi vaatia itselleen.

Tosi ystävät ovat harvassa. Ehkä ei voi ollakaan kovin montaa ihmistä, joihin tuntee sellaista luottamusta ja yhteyttä, että voi jakaa heidän kanssaan syvimmät tuntonsa ja salaisuutensa. Ystävykset voivat puhua keskenään iloistaan, peloistaan ja sielunsa kaipuusta, asioista, joista he eivät puhuisi kenellekään ­toiselle.

Kun Jeesus oli oppilaittensa kanssa yhdessä viimeistä kertaa ennen vangitsemistaan ja kuolemaansa, hän ­avasi heille sydämensä. Hän puhui avoimemmin kuin koskaan sekä suhteestaan Jumalaan, jonka luokse oli palaamassa, että kaikesta siitä, mitä tunsi seuraajiaan ­kohtaan.

”Rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä.” Tämä kehotus toistuu Jeesuksen jäähyväispuheessa kuin sävellyksen toistuva perusmelodia. Aivan kuin hän olisi aavistanut, että hänen seuraajansa tulevat käymään katkerimmat riitansa omassa keskuudessaan.

”Joka rakastaa minua, se pitää minun käskyni”, Jeesus sanoi.

Käsky ”Rakastakaa toisianne” sisältää kaikki muut käskyt. Se riittää. Samalla meitä muistutetaan, että sen, mitä me teemme ja sanomme toisillemme, sen me teemme ja sanomme tuon käskyn antajalle. Kun muistamme tuon, sen pitäisi riisua meidät kaikista vihollisuuksista.

Ystävät voivat iloita toistensa erilaisuudesta ja olla rauhassa eri mieltä asioista.

Se, jota Jeesus kutsuu ystäväkseen, saa puhua ­pelotta Jumalalle. Se on harvinaislaatuista ystävyyttä. Sitä Juma­la tarjoaa jokaiselle, joka luottaa häneen. Hän ei ­odota ­sokeaa tottelemista, vaan kuuliaisuutta rakkaudessa ja ­ystävyydessä.

Mitä  haluaisit sanoa ystävällesi?

Ajattele hetki ystäviäsi. Mieti, mitä erityisesti arvostat heissä. Mikä teitä yhdistää? Mistä kiität heitä? Missä olette erilaisia? Mitä haluaisit sanoa heille?

Rukoile ja kiitä ystävyyden lahjasta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden tuli valaisee meidät

Hengellisyys

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen meistä niiltä helvetin tulilta, joita me itse itsellemme ja toisillemme sytyttelemme.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.