null Hyvää pyhää: Valo voittaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Valo voittaa

Hyvä elämä on sisäistä uudistumista joka päivä.

Apostoli Paavalin sanat korinttilaisille ystävilleen parin tuhannen vuoden takaa luovat tänäänkin uskoa huolten solmuisten sykkyröiden keskelle. Toivoa on. Sotkussa olevat asiat ovat vain asioita. Tulee aika, jolloin ne ovat menneet ohitse. Ahdistusten keskelle Paavali kertoo sanomaa kirkkaudesta. Pimeys ei ole lopullista. Valo voittaa.

Paavalilla on kerrottavaa sillekin, joka juuri nyt on onnensa kukkuloilla. Elämän antamaa hyvyyttä ei tarvitse varoa, mutta ei siihen kannata takertuakaan. Tähtäyspiste on kauempana, eikä missään onnea antavassa olosuhteessa. Hyvä elämä on sisäistä uudistumista joka päivä, ei menestystä tai suosiota. Sen tutkiminen, mikä pitää sielun elossa ja liikkeessä, on elämänmittainen tehtävä.

Uudistumisesta Paavali tietää, jos kuka. Hän oli ihminen, joka teki elämässään täyskäännöksen kohdat­tuaan Kristuksen. Yhteyden kokemus kuului hänen puheistaan ja teki niistä niin vakuuttavia, että uusia seurakuntia syntyi sinne tänne Välimeren itäpuolelle.

Paavali piti yhteyttä eri porukoihin kirjeillä. Hänet kyseenalaistettiin, mutta hän ei lannistunut. Paavali ohjasi hengellisyyden purskahduksia terveeseen suuntaan ja ratkoi ristiriitoja. Hän välitti, mutta ei vain sanoin. Hän palasi ystäviensä luo Korinttiin. Sanoma toivosta ja kirkkaudesta välittyy parhaiten livenä, kasvokkain.

Tutki tuntemuksiasi

Tunnistatko sisäisen uudistumisen sielussasi? Jos siinä on vielä oppimista, voit tutkia tuntemuksiasi. Tarkkaile tyyneyttä. Huomaa ilo.

Pidä kiinni oikeudenmukaisuudesta ja koe sen jättämä rauha. Ehkä niissä on ripaus Jumalan valtakuntaa keskellämme – jo nyt.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kaikkialla läsnä

Hengellisyys

Hän on mennyt Isän luokse, ja kuitenkin hän on täällä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.