null Hyvää pyhää: Maria saa vertaistukea

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Maria saa vertaistukea

Nuori nainen kiiruhtaa tapaamaan vanhempaa naista.

Mitä kaikkea Jeesuksen äidistä ­Mariasta onkaan arveltu? Ainakin, että hän oli hyvin nuori nainen, hädin tuskin täysikasvuinen. Aika varmasti köyhä, ehkä hentoinen ravinnon vähyyden takia, sillä tuon ajan Galileassa köyhyys tarkoitti nälkää ja kovaa työntekoa pienestä pitäen. Rohkea ja päättäväinenkin hän oli – näin voisi tulkita siitä, mitä tiedämme hänen roolistaan Jeesuksen äitinä.

Tämä lintunen, nuori nainen kiiruhtaa nyt vuoripolkuja pitkin tapaamaan vanhempaa naista, Elisabetia. Vain muutamaa päivää aiemmin hän oli kohdannut enkelin, joka oli kertonut uutisen kahdesta kohtalon yhteen liittämästä lapsesta.

Vasta alkanut raskaus ei vielä hidasta hänen kulkuaan seudulla, jossa maasto kohoaa ja laskee kerta toisensa jälkeen. Vauhtia matkalle antaa varmasti tarve jakaa ihmeellinen kokemus toisen saman kokeneen kanssa. Voi vain kuvitella, miten paljon Maria haluaakaan jutella vanhemman sukulaisnaisensa kanssa käänteestä, joka muuttaa hänen koko elämänsä.

Kun Maria sitten saapuu perille vuorivaelluksensa jälkeen ja astuu sisään sukulaisten kotiin, Elisabetin ja Marian kohtalonyhteys kirkastuu Hengen voimasta. Elisabet huutaa sanat, joita niin monet ovat toistaneet hänen jälkeensä: ”Siunattu olet sinä, naisista siunatuin, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä!”

On helppo arvata, mitä merkitsee vanhemman läheisen antama tunnustus suuren muutoksen kynnyksellä. Elisabet ei kyseenalaista tai moiti Marian päätöstä, vaikka se ilmiselvästi ajaa tämän vaikeaan tilanteeseen tulevaisuudessa. Päinvastoin. Hän sanoo Marialle: ”Autuas sinä, joka uskoit!”

Kiitä ihmisistä

Kuka on luottanut sinuun? Kenen järkkymättömään tukeen olet voinut nojata silloin, kun valinnat ovat epävarmoja ja suunta sumuinen?

Kiitä Jumalaa ihmisistä, jotka näkevät sinussa viisauden ja voiman, jota päälle päin ei heti näy.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.