null Ilona Gill haluaa koskettaa lauluillaan − musiikkia ja kansainvälistä tunnelmaa luvassa helluntaijuhlassa Espoossa

Kirkot ovat Ilona Gillille mieluisia esiintymispaikkoja. Helluntaina hän laulaa yhdessä Francis Asisin kanssa Espoon tuomiokirkon Hulvaton helluntai -juhlamessussa. Molemmat ovat espoolaisia nuoria lahjakkuuksia, jotka nousivat julkisuuteen menestyttyään The Voice of Finland -laulukilpailussa.

Kirkot ovat Ilona Gillille mieluisia esiintymispaikkoja. Helluntaina hän laulaa yhdessä Francis Asisin kanssa Espoon tuomiokirkon Hulvaton helluntai -juhlamessussa. Molemmat ovat espoolaisia nuoria lahjakkuuksia, jotka nousivat julkisuuteen menestyttyään The Voice of Finland -laulukilpailussa.

Ajankohtaista

Ilona Gill haluaa koskettaa lauluillaan − musiikkia ja kansainvälistä tunnelmaa luvassa helluntaijuhlassa Espoossa

Espoolainen nuori laulajatähti Ilona Gill nauttii saadessaan esiintyä kirkoissa. Helluntaina hän laulaa Espoon tuomiokirkossa Francis Asisin kanssa.

Kesäkuun toisena sunnuntaina Espoon tuomiokirkolla on odotettavissa kansainvälistä tunnelmaa. Messussa saarnataan, rukoillaan ja lauletaan yli kymmenellä eri kielellä.

Kansainvälisessä Hulvaton helluntai -juhlamessussa esiintyvät The Voice of Finland -laulukilpailusta pinnalle nousseet espoolaiset Ilona Gill, joka oli finaalissa vuonna 2016, sekä viime vuonna kisan myötä suosioon noussut Francis Asis. He esittävät kansainvälisiä hengellisiä kappaleita.

Pakistanilaistaustainen Gill ja Filippiineiltä Suomeen muuttanut Asis esiintyvät yhdessä toista kertaa. Ensimmäinen kerta oli viime joulukuussa täpötäydessä Suvelan kappelissa.

– Omasta kisastani on jo aikaa reilut kolme vuotta. Kilpailun jälkeen oli paljon keikkoja, mutta nykyään vähemmän, sanoo Ilona Gill, joka työskentelee nyt pikaruokaravintolassa ja pitää työstään.

– Hienoa, että kirkko muistaa minut edelleen ja pyytää esiintymään. Nykyisin laulan lähinnä kirkoissa Espoossa ja eri puolilla Uuttamaata.

Kontakti yleisöön on tärkeä

Ilona Gill on perheensä kanssa aktiivisesti mukana Colourful Espoon eli seurakunnan kansainvälisessä toiminnassa. Hän laulaa kuorossa ja soittaa bändissä.

– Laulaminen merkitsee minulle paljon, etenkin se, kun joku tulee kertomaan lauluni koskettaneen häntä. Hengellistä musiikkia esittäessäni tuntuu hienolta kokea, että olen kuulijoiden kanssa samalla hengellisellä aaltopituudella. Kontakti yleisöön on minulle tärkeää, Ilona Gill sanoo.

Musiikkipainotteisessa Hulvaton helluntai -juhlamessussa esiintyy lisäksi pakistanilaisten kristittyjen kuoro The PakChristianSocietyChoir, joka laulaa urdun kielellä. Lisäksi Espoon seurakuntien venäjänkielisen toiminnan TZ-kuoro esittää Taize-lauluja.

Messun jälkeen kirkon vieressä sijaitsevalla Pitäjäntuvalla on vapaan yhdessäolon merkeissä jatkot, joissa on tarjolla eksoottisia herkkuja.

Hienoa, että kirkko muistaa minut edelleen ja pyytää esiintymään.
– Ilona Gill

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpää on innostunut kansainvälisestä helluntaitapatumasta. Hän muistuttaa, että helluntai on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä juhlista: se on seurakunnan syntymäpäivä.

– Ensimmäinen helluntai oli Jerusalemissa. Ihmisiä tuli sinne helluntaijuhlille ja paikalla oli lukemattomia eri kansallisuuksia. Me palaamme nyt helluntain juurille, sanoo Kujanpää ja muistuttaa, että kirkon perusluonne on kansainvälinen.

Juhlamessussa saarnan pitää Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka. Kansainvälisen työuran tehnyt piispa saarnaa suomen ja englannin kielillä.

– Tämä on seurakuntaa yhdistävä messu, jossa piispa ja Kristus kokoavat seurakuntalaiset yhteiseen messuun. Messu on monikielinen ja ylistyskeskeinen, siksi uskallamme käyttää siitä yksiselitteisesti myönteistä hulvaton-sanaa, sanoo Kujanpää.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on kutsunut tapahtumaan alueellaan asuvat seurakunnan jäsenet, joiden äidinkieli on joku muu kuin kotimaiset kielet. Kutsuja postitettiin kaikkiaan 400 kappaletta. Espoon seurakuntiin kuuluu yhteensä yli 1 500 sellaista jäsentä, jonka äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Kansallisuuksia on kymmeniä.

– Joskus on hyvä korostaa, että meitä täällä Espoossa on monenlaisia. Hulvaton helluntai -tapahtuma ei kansainvälisestä luonteestaan huolimatta ole tarkoitettu ainoastaan muualta Suomeen muuttaneille. Se on kaikkien seurakuntalaisten tapahtuma, sanoo Kujanpää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Pyhä Navigaattori

Hengellisyys

Pyhä Henki on tasapuolisesti kaikkien vierellä oppaana ja lohduttajana. Tai vaikka personal trainerina.