null Jäikö lapsi kastamatta? Kasteviikonloppuna asia hoituu mutkattomasti

Pappi Jukka Vanne kollegoineen kastaa pienempiä ja isompiakin lapsia Pitäjänmäen kirkossa kasteviikonloppuna.

Pappi Jukka Vanne kollegoineen kastaa pienempiä ja isompiakin lapsia Pitäjänmäen kirkossa kasteviikonloppuna.

Hengellisyys

Jäikö lapsi kastamatta? Kasteviikonloppuna asia hoituu mutkattomasti

Kasteviikonlopussa Pitäjänmäen kirkolla kastetaan vauvoja, taaperoita ja isompiakin lapsia sekä lauantaina että sunnuntaina 1.–2. huhtikuuta.

Mitä lapsi saa kasteesta, kasvatuksen pappi Jukka Vanne?

– Lapsi kastetaan Jumalan lapseksi. Hän saa elämäänsä Jumalan armon ja rakkauden. Lapsen kasvaessa elämää helpottaa, kun ei tarvitse olla täydellinen. Ei tarvitse kantaa kaikkia elämän taakkoja yksin.

Mitä muuta kasteviikonlopussa tapahtuu?

– Lauantaiaamuna aikuisilla on mahdollisuus osallistua ”kertausrippikouluun” kasteesta. Pohdimme yhdessä, miksi lapsia ylipäänsä kastetaan ja mitä kaste merkitsee. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi kastetta tiedossa. Lapsille on järjestetty siksi aikaa lapsiparkki.

Moni vanhempi jättää lapsen kastamatta ajatellen, että antaa lapsen sitten aikanaan valita vakaumuksensa. Mitä ajattelet tästä?

– Ajattelen, että se on tavallaan karhunpalvelus lapselle. Paha se on yhtäkkiä alkaa puhua englantiakaan, jos ei ole ollut tilaisuutta kuulla ja harjoitella kieltä.

– Vähän sama homma on kristillisen tradition kanssa. Jos siihen ei ole millään lailla kasvanut, on vaikea ymmärtää edes oman sydämensä kaipuuta, saatikka keskustella hengellisistä ja henkisistä asioista, kun ei edes tiedä, mistä itse ponnistaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.