null Kahdella kirkkokonsertilla autetaan ukrainalaisia – Muusikoiden valtava innostus yllätti kanttorin

Kanttori Sari Rautio iloitsee siitä, että kahdella hyväntekeväisyyskonsertilla saadaan kerättyä varoja ukrainalaisten auttamiseksi.

Kanttori Sari Rautio iloitsee siitä, että kahdella hyväntekeväisyyskonsertilla saadaan kerättyä varoja ukrainalaisten auttamiseksi.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Kahdella kirkkokonsertilla autetaan ukrainalaisia – Muusikoiden valtava innostus yllätti kanttorin

Ukraina-konsertit saivat alkunsa Olarin seurakunnan kanttorin Sari Raution halusta tehdä jotakin sodasta kärsivien hyväksi.

Olarin kirkossa on maaliskuussa kaksi hyväntekeväisyyskonserttia ukrainalaisten hyväksi. Mistä sait idean, kanttori Sari Rautio?

– Kirkkomusiikissa tulee olla diakoninen linkki, ja minun on tehtävä jotakin Ukrainan hyväksi. Nämä kaksi ajatusta ovat olleet mielessäni voimakkaina jo pitkään. Kirkkomuusikkona voin auttaa nostamalla aiheen esille teemakonserteissa ja keräämällä niiden kautta varoja sodasta kärsiville.

– Konserttivieras osallistuu auttamiseen ostamalla lipun. Lisäksi hän saa musiikista virkistystä ja hengen ravintoa.

Millaista musiikkia konserteissa kuullaan?

– Ensimmäinen konsertti on omistettu laululle. Candomino-kuoro esittää Esko Kallion johdolla kansanlauluja ukrainan kielellä. Soolo-osuuden laulaa ukrainalaistaustainen kuorolainen. Lisäksi Kaisa Ranta ja Marita Viitasalo esittävät suomalaiskansallista laulumusiikkia.

– Toinen konsertti on soitinpainotteinen, ja siinä kuullaan pääasiassa ikivihreitä sävellyksiä. Nuorista huippusoittajista koostuva Seele-kvartetti, jossa ovat mukana viulistit Rebecca Roozeman ja Amanda Ernesaks, alttoviulisti Kristian Sallinen ja sellisti Artturi Aalto, esittää muun muassa Sibeliuksen musiikkia. Roozeman soittaa Stradivarius-viulua. Lisäksi panhuilisti Stefan Stanciu soittaa tätä konserttia varten tekemänsä sävelmän I pray for you.

– Oli hienoa, että muusikoilla oli valtava innostus tulla esiintymään näihin hyväntekeväisyyskonsertteihin. Niiden tuotto menee kokonaisuudessaan Kirkon Ulkomaanavun kautta ukrainalaisten hyväksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.