null Kai Sadinmaa pitää kevään ajan rippikoulua Koko-teatterin näyttämöllä

Kai Sadinmaa kertoo Koko-teatterin lavalla omalla persoonallisella tyylillään kristinuskon perusasioista ja keskustelee niistä yleisön kanssa.

Kai Sadinmaa kertoo Koko-teatterin lavalla omalla persoonallisella tyylillään kristinuskon perusasioista ja keskustelee niistä yleisön kanssa.

Hengellisyys

Kai Sadinmaa pitää kevään ajan rippikoulua Koko-teatterin näyttämöllä

Entisen papin vuorovaikutuksellisessa esityksessä luvataan palata kristinuskon juurille ja päivittää se tähän aikaan.

Sadinmaan rippikoulu sopii Anna Veijalaisen mukaan hyvin hänen johtamansa Koko-teatterin lavalle.

Pari vuotta sitten teatterissa nähtiin näyttelijä Lassi Alhorinteen monologiesitys, joka perustuu kirjailijan ja entisen papin Kai Sadinmaan tuotantoon ja elämään. Rippikoulu on jatkoa sille.

– Tutustuin pappisvirkansa menettäneeseen Kai Sadinmaahan tuon monologin merkeissä. Kun hän nyt ehdotti meille esitystä, johon yhdistyisi yleisökeskustelu, halusimme tukea häntä, koska hän käsittelee töissään mielenkiintoisia ja puhuttelevia hengellisiä teemoja. Kai totesikin, että kun kirkon ovet menivät kiinni, teatterin ovet avautuivat, Veijalainen sanoo.

Veijalaisen mielestä teatteriesityksissä ja uskonnollisissa tilaisuuksissa on yhteisiä piirteitä: molemmissa on keskeisenä yhteisöllisyyden tavoittelu ja kokoontuminen jonkin tietyn asian äärelle.

Sadinmaan vuorovaikutukselliset illat järjestetään kevään aikana viitenä maanantaina. Tilaisuus alkaa Sadinmaan esityksellä, jonka jälkeen sen teemoista keskustellaan paikalla olevan yleisön kanssa. Tapahtumaan voi tulla myös vain kuuntelemaan. Lisäksi kuullaan livemusiikkia, josta vastaa muusikko Veera Railio.

Sadinmaa itse kertoo tiedotteessa, että esityksissä räjäytetään palasiksi oikeaoppisuuteen tukehtunut kristinusko-linnake ja vapautetaan Henki, Jumala ja Jeesus kirkollisesta pakkopaidastaan. Esityksessä luvataan palata kristinuskon juurille ja päivittää se tähän päivään.

– Sadinmaan illoissa käydään läpi kristinuskon perusasioita. Esityssarja päättyy pääsiäiseen ja kristinuskon keskeisiin tapahtumiin, Veijalainen sanoo.

– Erilaisten elementtien vuoksi illoista tulee hyvin omanlaisia. Kyse on sallivista ja kutsuvista esityksistä, joiden kohdeyleisö on lavea. Uskon teemojen kiinnostavan monenlaisia ihmisiä, on suhde kristinuskoon sitten läheinen, epäröivä tai kieltävä. Keskusteluissa saattaa myös tulla esiin hyvinkin erilaisia mielipiteitä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pappisoikeutensa menettänyt Kai Sadinmaa kertoo uudessa kirjassa kapinastaan, lapsuudestaan ja pasifisti Arndt Pekurisesta  – ”Pappeus oli pitkään minulle sekä siunaus että suuri taakka”

Hengellisyys

Ulkopuolisuuden tunne ja auktoriteettikammo ovat seuranneet Kai Sadinmaata lapsuudesta saakka. Niiden vuoksi sopeutuminen kirkolliseen vallankäyttöön on ollut hänelle hankalaa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.