null Tapiolassa tehdään kasvomaalauksia ja halataan koiria Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

 Tapiolan seurakunnan keräyspäällikkö Katja Karvinen ja perhetyöntekijä Miia Raninen harjoittelevat kasvomaalausten tekemistä Tapiolan kirkossa. He vastaavat Yhteisvastuukeräyksen perhetapahtumasta.

Tapiolan seurakunnan keräyspäällikkö Katja Karvinen ja perhetyöntekijä Miia Raninen harjoittelevat kasvomaalausten tekemistä Tapiolan kirkossa. He vastaavat Yhteisvastuukeräyksen perhetapahtumasta.

Ajankohtaista

Tapiolassa tehdään kasvomaalauksia ja halataan koiria Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

Espoon seurakunnissa on kevään aikana paljon erilaisia tapahtumia, joilla kerätään varoja Yhteisvastuukeräykseen.

Mikä yhdistää Tapiolan seurakunnan Siunauksen sadetta -tapahtumaa, Olarin Voi hyvää päivää -tapahtumaa, Espoonlahden Onnenpäivää, Urut soi Tapiolassa -konserttia ja Auroran kappelin perinteistä keittoviikkoa? Kaikilla niillä kerätään varoja Yhteisvastuukeräykseen.

Siunauksen sadetta -tapahtuma kokoaa lapsiperheitä Tapiolan kirkolle lauantaina 9. maaliskuuta. Tapahtumapäivään sisältyy monenlaista tekemistä ja hauskanpitoa kolmen tunnin ajan kello kymmenestä alkaen. Vastaavia perhetapahtumia on ollut aiempinakin vuosina, mutta nyt konseptia on kehitetty ja siirretty toiminta sunnuntaista lauantaihin.

Perhetapahtuma alkaa muskarimessulla, jossa on muskarista tuttuja elementtejä, kuten paljon laulua, soittoa, loruja ja leikkiä. Pikkuväen omassa jumalanpalveluksessa on mukana myös lapsikuoro ja muskarikuoro.

Ohjelmassa on lisäksi muun muassa arpajaiset, liikunnallinen temppurata, askartelua ja kasvomaalausta. Vauvoille on oma aistihuone ja isommille leikkihuone. Perhetyöntekijän puheille voi mennä keskustelemaan esimerkiksi parisuhteesta tai kasvatuksesta. Ulkona pääsee ihastelemaan paloautoa.

Toimintapisteisiin osallistumisesta ei peritä erillistä maksua, vaan kaikki sisältyy tapahtuman pääsymaksuun. Erillinen maksu peritään ainoastaan brunssille osallistumisesta.

Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden kohteisiin voi tutustua muun muassa kuvanäyttelyssä. Perhetapahtumassa on myytävänä Yhteisvastuu-tuotteita, ja keräyslippaaseen voi lahjoittaa rahaa.

Meillä kaikilla on vastuu lähellä ja kaukana olevista lähimmäisistämme.

- Keräyspäällikkö Katja Karvinen

Tapiolan seurakunnan keräyspäällikkö Katja Karvisen mukaan perhetapahtumalla on monta tavoitetta.

– Keräämme varoja Yhteisvastuukeräykselle eli lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen. Lisäksi haluamme, että lapset ja perheet saisivat kokemuksen siitä, että auttaminen voi olla hauskaa, sanoo Karvinen.

– Meillä kaikilla on vastuu lähellä ja kaukana olevista lähimmäisistämme. Toivomme, että tällaiset tapahtumat auttavat ymmärtämään sen. Haluamme järjestää myös Tapiolan kirkolla perheille mukavan tapahtuman, jossa osallistuu samalla hyvän tekemiseen.

Siunauksen sadetta -perhetapahtuman järjestämiseen osallistuu seurakunnan nuoria ja vapaaehtoisia sekä partiolaisia, Espoon Latu ja Uuden Tuulen Martat.

Yhteisvastuukeräyksen aikana seurakunnat ympäri maata järjestävät erilaisia varainkeruutapahtumia.

Perheille suunnattuja tilaisuuksia on luvassa ainakin Olarissa, jossa 3. helmikuuta on Voi hyvää päivää -tapahtuma. Lapsille on muun muassa pomppulinnaa, askartelua, pelaamista ja ongintaa. Paikalla on myös luppakorvakaneja, halikoiria ja poneja. Olarin teemapäivä alkaa messulla ja yhteisvastuukerääjien siunaamisella ja päättyy perhekirkkoon. Lisäksi Kauklahden kappelissa on koko perheen vapputapahtuma 30. huhtikuuta.

Ruuan tarjoaminen on yksi suosittu keino kerätä varoja Yhteisvastuukeräykseen. Esimerkiksi yhteisvastuurokkaa tarjotaan Olarin kappelilla 28. helmikuuta ja Matinkappelilla 5. maaliskuuta. Auroran kappelilla on keittoviikko 4.–8. helmikuuta.

Tuloja keräykseen hankitaan myös lukuisilla konserteilla. Esimerkiksi Urut soi Tapiolassa -konsertissa 3. helmikuuta esiintyy sopraano Hedvig Paulig. Olarin kirkossa 3. maaliskuuta konsertoi baritoni Tommi Hakala.

Espoonlahdessa järjestetään keräyksen hyväksi pääsiäismyyjäiset 13. huhtikuuta, vapputapahtuma 30. huhtikuuta ja golf-tapahtuma kesällä.

Kauniaisissa keräyksen hyväksi järjestetään konsertteja, naisten tapahtuma, ystävänpäivän kahvit, teatteri-iltapäivä ja lounas.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Ajankohtaista

Oopperalaulaja Tommi Hakala elää poikkeuksellista vaihetta. Ensimmäistä kertaa uransa aikana hän ei ole oopperanäyttämöllä, vaan valmistautuu Ring-oopperan rooleihin ja konsertoi muun muassa Espoossa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.