null Yhdessä tekeminen pitää kyynisyyden loitolla, sanovat Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoiset Eila Hänninen ja Tiina Linkoaho

Eila Hänninen ja Tiina Linkoaho pelaavat Yhteisvastuun Yatzy-peliä. He kuuluvat kansainvälisen diakonian ryhmään, joka kokoontuu Meilahden kirkolla.

Eila Hänninen ja Tiina Linkoaho pelaavat Yhteisvastuun Yatzy-peliä. He kuuluvat kansainvälisen diakonian ryhmään, joka kokoontuu Meilahden kirkolla.

Ajankohtaista

Yhdessä tekeminen pitää kyynisyyden loitolla, sanovat Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoiset Eila Hänninen ja Tiina Linkoaho

Yhteisvastuukeräyksen kohteet ovat mielekkäitä. Tänä vuonna teemana on koulutus.

Eila Hänninen ja Tiina Linkoaho kuuluvat kansainvälisen diakonian vapaaehtoisryhmään, joka kokoontuu Meilahden kirkolla.

Ajatus maailmanparantamisesta ei ole ihan uusi.

– Olin parikymppinen, kun aloin ymmärtää kehittyvien maiden ongelmia ja avun tarvetta. Silloin puhuttiin prosenttiliikkeestä, ja minusta tuli Kirkon Ulkomaanavun kuukausilahjoittaja, Hänninen muistelee.

Myöhemmin hän on toiminut Yhteisvastuukeräyksen listakerääjänä ja liikkunut myös keräyslippaan kanssa.

Hänninen aloitti 1983 perustetussa vapaaehtoisryhmässä viisi vuotta sitten. Samantapaisia vaiheita läpi käyneellä Linkoaholla on takanaan 15 vuotta ryhmässä.

– Muutettuamme Pikku Huopalahteen olin kerran kirkkokahveilla kun tuli puhetta kansainvälisestä avusta. Minut kutsuttiin ryhmään henkilökohtaisesti. Se kutsu kantaa yhä, Linkoaho toteaa.

Ryhmä suunnittelee ja järjestää tapahtumia, myyjäisiä, Yhteisvastuukeräyksen tuotemyyntiä, konsertteja, yhteisiä aterioita ja arpajaisia. Niillä tienataan rahaa keräykseen.

Perinteinen näytön paikka on Yhteisvastuukeräyksen avausmessun yhteydessä 3. helmikuuta.

– Kaikki ryhmäläiset eivät tietenkään ehdi kaikkeen mukaan, mutta kukin toimii vuorollaan. Voi auttaa omalla tavallaan ja omalla paikallaan, ja voi luottaa siihen, että apu menee perille, Tiina Linkoaho sanoo.

Hän korostaa ryhmän merkitystä.

– Yhdessä tekeminen pitää kyynisyyden loitolla. Emme ole täällä vain itseämme varten.

Kautta vuosien ovat Yhteisvastuukeräyksen kohteet tuntuneet molempien mielestä tärkeiltä. Ryhmäläiset valmistautuvat kertomaan hienotunteisesti ja tyrkyttämättä, mihin tämän vuoden keräyksen rahat menevät.

– Koulutus on aina ajankohtainen asia. Tänä vuonna halutaan tukea pienituloisten perheiden lapsia kotimaassa ja katastrofialueiden lapsia ulkomailla, Hänninen aloittaa.

– Tuki on hyvin konkreettista. Ihmisiä autetaan auttamaan itse itseään. Apua annetaan avunsaajien syntyperästä, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta riippumatta, Linkoaho jatkaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.