null Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Baritoni Tommi Hakala konsertoi Olarin kirkossa yhdessä pianisti Marita Viitasalon kanssa 3. maaliskuuta.

Baritoni Tommi Hakala konsertoi Olarin kirkossa yhdessä pianisti Marita Viitasalon kanssa 3. maaliskuuta.

Ajankohtaista

Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Oopperalaulaja Tommi Hakala elää poikkeuksellista vaihetta. Ensimmäistä kertaa uransa aikana hän ei ole oopperanäyttämöllä, vaan valmistautuu Ring-oopperan rooleihin ja konsertoi muun muassa Espoossa.

Oopperalaulaja Tommi Hakala, esiinnyt konsertissa Olarin kirkossa. Millaista musiikkia esität?

– Olarin kirkon konsertissamme Marita Viitasalon kanssa ohjelmassa on Ahti Sonnisen, Johannes Brahmsin ja Oskar Merikannon laulumusiikkia sekä Franz Schubertin ja Frederik Chopinin pianomusikkia.

Onko esittämilläsi lauluilla erityistä merkitystä sinulle?

– Sonnisen "Viisi laulua Raamatun sanoihin" on kirkkokonserttieni kantaohjelmistoa. Tätä laulusarjaa ovat laulaneet perheessämme aikoinaan jo äitini ja hänen isänsäkin eli olen jo kolmas sukupolvi tässä kierroksessa.

– Brahmsin Vier ernste Gesänge" (Neljä vakavaa laulua) on sävelletty myös Raamatun sanoihin, kolmen ensimmäisen pohtiessa kuolemaa ja maallista vaellustamme sekä neljännen ylistäessä rakkautta: "Niin pysyvät nyt usko, toivo ja rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus". Laulujen syvästi kaunis musiikki on tehnyt kokonaisuudesta erään laulukirjallisuuden klassikoita. Oskar Merikannon laulut ovat olleet mukanani aivan ensimmäisistä laulutunneistani asti ja palaavat yhä aika ajoin konserttieni ohjelmistoihin.

Konsertin koko tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Mitä hyväntekeväisyyskonsertit merkitsevät sinulle?

– Ne kuuluvat mielestäni jokaisen musiikkia esittävän taiteilijan toimenkuvaan, ja niissä musisoiminen on ollut erittäin kiitollista ja antoisaa. Tämä taitaa olla neljäs kerta, kun konsertoin Yhteisvastuukeräyksen hyväksi, tällä kertaa Olarissa.

Mitä urallesi kuuluu?

– Kuluva kausi 2018-19 on poikkeuksellinen ammatillisessa kaaressani: tämä on ensimmäinen kausi, kun en ole oopperanäyttämöllä roolissa sen jälkeen, kun aloitin opiskelut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa 1992. Heti alkutöikseni olin mukana Mozartin oopperassa La finta giardiniera.

– Julkinen osa työstäni on viime vuoden elokuusta ensi vuoden syyskuuhun konserttiesiintymisiä Euroopassa, pääosin Suomessa. Oopperakin tosin kulkee muutamien konserttiesitysten myötä mukana esim. Turussa toukokuussa olen Johannes Kastajan äänenä Salomen konserttiesityksissä. Kuluva vuosi alkaa Amsterdamissa Mahlerin 8. sinfonian esityksillä Concertgebouwssa, Pääsiäisenä laulan J.S. Bachin Johannes-Passiota Cantores Minoreksen ja Suomalaisen Barokkiorkesterin sekä Duruflén Requiemia Tampere Filharmonian kanssa ja kesäkuun alussa esiinnyn 40-vuotistaivaltaan juhlivilla Naantalin musiikkijuhlilla.

– Oleellinen osa akuuttia arkeani on valmistautuminen Richard Wagnerin Ring-oopperoiden Rheingold /Wotan, Walküre /Wotan ja Siegfried /Wanderer roolihahmoihin. Suomen kansallisooppera tuottaa uuden Ring-produktion alkaen ensi syksystä 2019 ja viimeinen osa Götterdämmerung valmistuu keväällä 2021. Tehtäväni ovat nuo kolme ylijumalan roolia.

Juttua päivitetty 1.3. klo 10.40. Konsertti siirtyy äitenpäiväsunnuntaiksi 12.5.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pääkaupunkiseudulla voi valita monesta pääsiäispassiosta – tarjolla on myös upouusi sävellys

Ajankohtaista Hengellisyys

Kapellimestari Seppo Murto on viettänyt pääsiäisen ilman passioesityksiä vain kahtena koronakeväänä.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.