null Katolinen pappi jätti työtehtävänsä julistettuaan naisparin siviililiittoon Italiassa – piispa uskoo, että papilla on ”mahdollisuus uudistumiseen virheen jälkeen”

Yli 96 prosenttia italialaisista kuuluu katoliseen kirkkoon. Kuvan pappi ei liity juttuun.

Yli 96 prosenttia italialaisista kuuluu katoliseen kirkkoon. Kuvan pappi ei liity juttuun.

Ajankohtaista

Katolinen pappi jätti työtehtävänsä julistettuaan naisparin siviililiittoon Italiassa – piispa uskoo, että papilla on ”mahdollisuus uudistumiseen virheen jälkeen”

Katolisen kirkon mukaan homoseksuaaliset suhteet ovat vakavasti vääristyneitä.

Italialaisessa Sant’Oresten kaupungissa toiminut katolinen pappi Emanuel Moscatelli jätti seurakuntapapin työnsä sen jälkeen, kun oli toimittanut parisuhteen rekisteröimisseremonian naisparin kanssa 11. heinäkuuta.

Catholic News Agency (CNA) kertoo, että kyseessä oli siviiliseremonia, jonka Moscatelli toimitti kaupungin pormestarin valtuutuksella. Parisuhteensa rekisteröineet naiset olivat Moscatellin ystäviä.

Katolinen kirkko ja Italian lainsäädäntö eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliittoa, mutta rekisteröidyt parisuhteet mahdollistettiin maassa vuonna 2016. CNA:n mukaan italialainen media on käyttänyt tapahtumasta termiä ”häät”.

Kun tapahtuma tuli julkisuuteen, piispa Romano Rossi kertoi keskustelleensa asiasta Moscatellin kanssa seremonian jälkeen. Rossin mukaan Moscatelli oli irtisanoutunut seurakuntapapin tehtävästään vapaasta tahdostaan.

Piispa Rossi kertoi tehneensä Moscatellille selväksi, minkälaisen sotkun tämä oli saanut aikaan. ”Ymmärrän, että tiettyinä heikkoina hetkinä ystävyys tai ajan henki vaikuttavat papin toimintaan, mutta siviililiiton juhliminen on liikaa”, piispa sanoi italialaiselle La Nuova Bussola -medialle CNA:n mukaan.

”Minun tehtäväni on nyt auttaa tätä pappiani näkemään selvästi sisälleen ja aloittamaan papillisen elämänsä uudelta pohjalta. Uskon, että hänellä on mahdollisuus uudistumiseen tekemänsä virheen jälkeen”, piispa jatkoi.

Piispa Rossin mukaan Moscatelli vetäytyy seurakuntapapin tehtävistä ainakin vuodeksi.

Katolisen kirkon katekismuksen mukaan homoseksuaaliset suhteet ovat ”vakavasti vääristyneitä” ja homoseksuaaliset teot ovat ”sisäiseltä olemukseltaan väärin suuntautuneita” ja ”luonnollisen lain vastaisia” eikä niitä voi hyväksyä missään tapauksessa. Homoseksuaaliset ihmiset on ”kutsuttu siveyteen”.

Katekismuksessa painotetaan myös, että homoseksuaalit tulee ”kohdata kunnioittaen, myötätuntoisesti ja tahdikkaasti”, mutta Vatikaanin mukaan kunnioitus ei voi ”millään tavoin johtaa homoseksuaalisen toiminnan hyväksymiseen tai homoseksuaalisten liittojen lailliseen tunnustamiseen”.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta

Ajankohtaista

Koko Vatikaani on suuri kaappi, väittää ranskalainen sosiologi Frédéric Martel. Hänen mukaansa katolisten pappien ja piispojen homoseksuaalisuus sallitaan ja salataan, ja tämä salaamisen kulttuuri on tehnyt kirkossa tilaa myös pedofiileille. Professori Heikki Hiilamo luki Martelin tuoreen kirjan.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.