null Kehitysvammaisen nuoren äiti, pappi Sari Hakuri: Erityislasten perheiden joululomapäivässä ei tarvitse jännittää eikä selittää

– Kun lapsella on erityisiä tarpeita, koko perheellä voi olla joululoman vietossa erityisiä tarpeita, tietää Sari Hakuri.

– Kun lapsella on erityisiä tarpeita, koko perheellä voi olla joululoman vietossa erityisiä tarpeita, tietää Sari Hakuri.

Hyvä elämä

Kehitysvammaisen nuoren äiti, pappi Sari Hakuri: Erityislasten perheiden joululomapäivässä ei tarvitse jännittää eikä selittää

Viikin kirkolla järjestetään 3.1. joululomapäivä erityislapsille ja heidän perheilleen.

Millaisen lomapäivän aiotte järjestää, Malmin seurakunnan pappi Sari Hakuri?

– Pyrimme tarjoamaan kivaa tekemistä ja rauhoittumisen paikkoja sekä erityislapsille että heidän sisaruksilleen ja huomioimaan mahdollisimman tasavertaisesti kaikki, ettei mennä vain yhden perheenjäsenen ehdoilla.

– Oman perheeni esikoinen on syvästi kehitysvammainen. Siksi olen miettinyt usein, miten voisin työssäni tukea erityislasten perheitä. Oman lapsen myötä ymmärrän, että kaikkien lasten kanssa ei voi mennä edes mummolaan tai lähikauppaan. Loma-ajat ovat raskaita erityislasten perheissä, kun hoitopaikat ovat kiinni ja kaikki lapselle järjestetty toiminta on tauolla.

Miten erityislasten tarpeet on otettu huomioon joululomapäivässä?

– Viikin kirkko on esteetön tila. Siellä on useita huoneita, joten rauhallinen soppi löytyy sellaisellekin lapselle, joka väsyy ääniin.

Mitä lomapäivä antaa aikuisille?

– Aikuisilla on tarve tavata toisiaan ilmapiirissä, jossa ihmiset ymmärtävät eikä tarvitse pyydellä anteeksi tai selittää. Kohtaaminen, keskustelu ja vertaistuki ovat tosi tärkeitä.

Onko Malmin seurakunnassa ollut aikaisemmin toimintaa erityislapsille?

– Takavuosina meillä toimi kehitysvammaisten lasten kerho. Viime vuonna järjestimme joululomalla elokuvaesityksiä perheille, ja yksi elokuva oli erityisille. Se oli niin kannustava kokemus, että nyt haluamme tarjota hiukan enemmän.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.