null Kerettiläinen: Tätä se on, kun kauppakeskuksiin rakennetaan kirkollisia putiikkeja, joiden suunnittelussa on käytetty palvelumuotoilua

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Tätä se on, kun kauppakeskuksiin rakennetaan kirkollisia putiikkeja, joiden suunnittelussa on käytetty palvelumuotoilua

Kirkon tilaa ei välttämättä tunnista nimestä eikä ulkomuodosta.

Mall of Triplassa eli Pasilan kauppalassa on avattu ikuisuustuotteita tarjoava kirkon putiikki, joka tuntee nimen Fokus.

Fordin mallinimissä olisi tosin ollut myös kirkolliseen tilaan hyvin sopiva Anglia ja pyhää hämmästystä ilmentävä Ka.

Kirkolla on putiikki myös Matinkylän kauppalassa eli Isossa Omenassa. Sen nimi Chapple on omenapohjainen väännös englannin kappelia merkitsevästä sanasta ”­chapel”.

Itse kauppalan nimi tulee suoraan Aatamilta, joka sanoi Eevalle: ”Tämä on pieni omena ihmiselle, mutta iso omena ihmiskunnalle.”

Kalasataman kauppalassa eli ­Redissä kirkon putiikki kantaa nimeä Silta. Sitä ei tunnista kirkon paikaksi sen paremmin nimestä kuin sisustuksestakaan, mutta sen suunnittelussa onkin käytetty palvelumuotoilua.

Jos keskiajalla olisi ollut palvelu­muotoilua, Pyhän Laurin kirkon nimi tuskin olisi Pyhän Laurin kirkko. Eikä sen katolla olisi ristiä.

Tikkurilaan rakennetaan ­uutta kirkkoa. Saa nähdä, tuleeko sen ­nimeksi tikkuriperäisesti ­Gokorrea.

 

Kirjoittaja on fiktiivinen väärinajattelija.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.