null Kesähelteellä urkukonsertti viileässä kirkossa on kokonaisvaltainen elämys – katso vinkit Urkukesä -festivaaliin

Markku Rämö toimii Helsingin Urkukesä -festivaalin tuottajana.

Markku Rämö toimii Helsingin Urkukesä -festivaalin tuottajana.

Ajankohtaista

Kesähelteellä urkukonsertti viileässä kirkossa on kokonaisvaltainen elämys – katso vinkit Urkukesä -festivaaliin

Helsingin Urkukesä -festivaalissa on yli sata ilta- ja päiväkonserttia, jotka järjestetään keskustan kirkoissa ja Suomenlinnan kirkossa.

Tuottaja Markku Rämö kertoo Helsingin Urkukesä -festivaalista:

”Johannes församling, Kallion seurakunta ja Tuomiokirkkoseurakunta järjestävät Helsingin Urkukesä -festivaalin.

Keskustan alueen kirkoissa on kesäisin järjestetty urkukonsertteja reilut 20 vuotta samalla konseptilla. Tänä kesänä kahdentoista viikon aikana kirkoissa on yli sata urkukonserttia.

Iltakonsertteja on kolme kertaa viikossa eri kirkoissa. Yli puolet esiintyjistä on ulkomaisia urkutaiteilijoita. Konserteissa on jonkin verran myös muuta kamarimusiikkia. Iltakonsertit kestävät noin tunnin.

Urut soivat kirkoissa joka arkipäivä kello 12: maanantaisin Suomenlinnan kirkossa, tiistaisin Vanhassa kirkossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin Tuomiokirkossa sekä torstaisin Kallion kirkossa. Päiväkonsertit ovat lyhyempiä resitaaleja, jotka kestävät 15–30 minuuttia.

Johanneksenkirkossa soi tiistai-iltapäivisin Five O’Clock Organ.

Kun puhutaan urkumusiikista, mielikuvat vievät usein Johann Sebastian Bachiin ja traditionaaliseen urkumusiikkiin, ja sitä ohjelmistossa onkin paljon. Konserteissa kuulee runsaasti myös Ranskassa vaikuttaneiden urkumusiikin säveltäjien sinfonista tyyliä, kuten César Franckia ja Louis Vierneä. Ohjelmistossa on myös modernimpaa urkumusiikkia.

Itse odotan erityisellä mielenkiinnolla Bach in Swedish -avajaiskonserttia, jossa esiintyvät ruotsalaiset Lisa Rydberg ja Gunnar Idenstam. Konserttiurkuri, säveltäjä ja kansanmuusikko Idenstam tunnetaan siltojen rakentamisesta ranskalaisten katedraalien tradition, sinfonisen rockin ja ruotsalaisen kansanmusiikin välille. Avajaiskonsertti on 10.6. kello 19 Kallion kirkossa.

Toivon mukaan vietämme festivaalia hyvässä säässä. Kun kuumana kesäpäivänä poikkeaa viileään kirkkoon kuuntelemaan mahtavaa musiikkia, se toimii palauttavana kokemuksena ja kokonaisvaltaisena elämyksenä. Konserttiin meno on myös hyvä tapa tavata ystävää. Musiikin kuuntelemisen jälkeen voi jatkaa vaikka terassille jäätelölle tai drinkille.”

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Ihmisääni menee ihmeellisellä tavalla ihon ja luiden läpi” – Palkittu naiskuoro Pihlaja laulaa elinkaaresta ja rakkaudesta

Hyvä elämä

Kuoronjohtaja Karla-Maria Toiviainen toivoo kuoromusiikin ensikertalaisiakin kesäkuiseen konserttiin. Naiskuoro Pihlaja esiintyy maksuttomassa Metrolla musiikkiin -konserttisarjassa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.