null Keskusteluapua on tarjolla myös joulun aikaan – Espoossa hengellistä tukea saa Papin puhelin -palvelusta

Auttaviin puhelimiin voi soittaa joulunakin missä tahansa mieltä painavissa asioissa.

Auttaviin puhelimiin voi soittaa joulunakin missä tahansa mieltä painavissa asioissa.

Ajankohtaista

Keskusteluapua on tarjolla myös joulun aikaan – Espoossa hengellistä tukea saa Papin puhelin -palvelusta

Jos ahdistaa tai tuntuu yksinäiseltä, apu on puhelinsoiton tai nettiyhteyden päässä  myös jouluna.

Espoon seurakuntien Papin puhelin -palvelu toimii koko joulun ajan joka päivä kello 9–21. Puhelimeen voi tarttua, kun tuntee tarvetta keskustella papin kanssa esimerkiksi oman elämän kysymyksistä tai hengellisistä asioista. Soittaja jättää päivystysnumeroon viestin, ja pappi ottaa yhteyttä muutaman tunnin kuluessa viestin saapumisesta.

Kirkon keskusteluapu toimii joulun ja uudenvuoden aikaan normaalisti. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse, chat-keskusteluna tai nettikirjeenä. Palveleva puhelin toimii joka päivä iltaisin, chat arkipäivisin ja nettikirje päivystää joka päivä. Yhteyttä voi ottaa missä tahansa mieltä painavassa asiassa.

Yhteydenottoihin vastaavat tehtävään koulutetut ja vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset ja kirkon työntekijät.

Sekasin-chat, joka on 12–29-vuotiaille tarkoitettu keskustelupalvelu, toimii joulun ja uudenvuoden pyhien aikaan normaalisti joka päivä. Yhteyttä voi ottaa missä tahansa mieltä painavassa asiassa, liittyypä se jouluun tai ei.

Sekasin-chatin lisäksi tukikanavina toimivat Sekasin-ryhmächat ja Sekasin Gaming. Sekasin Gaming -yhteisö toimii Discordissa kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Sekasin Discordiin voi mennä viettämään aikaa, jos vain kaipaa seuraa.

Sekasin Kollektiivin koordinaatiosta vastaavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto ja SOS-Lapsikylä. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Avoin kirje: Helsinki kaataa vastuun Palvelevasta puhelimessa muulle Suomelle

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntien yhteiselle kirkkoneuvostolle osoitetussa avoimessa kirjeessä vedotaan, että päätös Palvelevan puhelimen lopettamisesta pyörrettäisiin.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.