null KilonRistin kappeli on remontissa kosteusvaurioiden vuoksi

KilonRistin tiloissa on seurakuntasali, kerhohuone, työhuone ja lasten kerhotila. 

KilonRistin tiloissa on seurakuntasali, kerhohuone, työhuone ja lasten kerhotila. 

Ajankohtaista

KilonRistin kappeli on remontissa kosteusvaurioiden vuoksi

Leppävaaran seurakunnan käytössä olevassa kappelissa on tällä hetkellä käynnissä tilojen kuivaus. Vielä ei ole tiedossa, milloin tilat voidaan ottaa käyttöön. 

Leppävaaran seurakunnan käytössä oleva KilonRistin kappeli on remontissa kosteusongelmien vuoksi. Kappeli sijaitsee Espoon seurakuntayhtymän omistamassa osakehuoneistossa Saton kuusikerroksisen vuokratalon alakerrassa. Tilat muodostavat osittain oman siiven.

Kosteusongelmat huomattiin lokakuun puolivälissä tarkastuskäynnillä. Tuolloin havaittiin, että maali kuoriutuu ikkunoiden yläpuolelta. Kiinteistöpalveluyksikkö suoritti kosteusmittauksia tiloissa ja ilmoitti asiasta taloyhtiölle.

− Emme ole saaneet teknistä selvitystä siitä, mistä vuoto on alun perin lähtenyt tai mikä juurisyy on. Näyttää siltä, että joka puolilla rakennusta julkisivun vastaiset seinät ovat märät. Arvelen, että vesi valuu kuorielementin ja eristeen välissä ympäri taloa, Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Petteri Leinonen kertoo.

Kappelissa ei ole havaittu sisäilmaongelmia.

− Rakennus on tehty betonista, ja se kestää kosteusrasitusta äärimmäisen hyvin. Sisäilmaongelmia voi tulla, jos eristerakenteet jäävät pitkäksi aikaa märiksi, Leinonen sanoo.

Kappelissa on tällä hetkellä käynnissä tilojen kuivaus.

KilonRistin seurakuntasalissa voi kokoontua 50−60 henkeä kerrallaan. 

KilonRistin seurakuntasalissa voi kokoontua 50−60 henkeä kerrallaan. 

Koronan vuoksi tilat ovat olleet pienellä käytöllä. 

− On harmillista, että nyt kun olemme taas käynnistämässä kokoavaa toimintaa, tiloissa huomattiin pikaista korjausta vaativa vaurio, Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra Kalervo Salo sanoo. 

Leppävaaran seurakunnan toimintoja on nyt jouduttu siirtämään muihin toimitiloihin. Käytössä ovat esimerkiksi Karakallion ja Perkkaan kappelit sekä Leppävaaran kirkko. 

Remontin kestosta ei ole tietoa. Se riippuu siitä, kuinka kuivaukset etenevät ja kuinka pian rakennuksen pintaremontti päästään aloittamaan. Salo toivoo, että seurakunnan toiminta päästään aloittamaan KilonRistissä vuoden 2022 alkupuolella. 

Koituuko remontista lisäkustannuksia Espoon seurakuntayhtymälle?

− Remontista tulee seurakuntayhtymälle välillisiä kustannuksia. Korjaukset ovat taloyhtiön vastuulla, mutta lopulta ne vierivät osakkaiden maksettavaksi, Salo sanoo. 

Rakennus, jossa KilonRistin kappeli sijaitsee, on valmistunut vuonna 2003. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Stefan Ahlman ja Marketta Järvi.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.