Pelejä, räiskyviä valoja ja toimintaa – kirkko oli mukana Assyilla tänäkin vuonna

Assembly on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista monelle nuorelle. Myös kirkko on tapahtumassa mukana Lataamo-osastollaan.

Vuosittainen peli- ja tietokonetapahtuma Assembly Summer 2017 järjestettiin tänä viikonloppuna 3.-6.8 Helsingin Messukeskuksessa. “Assyilla” pelattiin e-urheilun, eli kilpailullisen videopelaamisen kilpailuja. Voittajille oli tarjolla palkintoina tuhansia euroja.

Vuodesta 2011 lähtien myös kirkko on ollut mukana Assyilla omalla toimipisteellään, kirkon Lataamolla. Lataamossa oli mukava tunnelma ja paljon pelattavaa, esimerkiksi Lastenkirkon ylläpitämä Fisucraft, joka on valittu myös vuoden 2016 Kristilliseksi mediateoksi. Paikalla pääsi kokeilemaan myös lentosimulaatiota virtuaalilaseilla ja elektronisia rakennussarjoja. Lataamon keskeisenä ideana on tarjota nuorille yhteistä peli- ja digimaailman seikkailua ja keskustelua.

Lentosimulaatio ilman virtuaalilaseja.

Vaikka Assyt ovat tietokonefestivaali, kirkon Lataamolla pystyi lentämisen sijaan myös pitämään jalat maassa. Osastolla oli myös lautapelejä ja muuta yhteistä puuhaa niille, jotka halusivat pitää pienen tauon pelihuumasta.