null Kirkko on mukana Lapsimessuilla – tarjolla iltahetkiä ja parisuhdeneuvoja

Iltahetki Lastenkirkossa, kuvassa ovat Päkä-lammas ja Pulmu-pulu.

Iltahetki Lastenkirkossa, kuvassa ovat Päkä-lammas ja Pulmu-pulu.

Ajankohtaista

Kirkko on mukana Lapsimessuilla – tarjolla iltahetkiä ja parisuhdeneuvoja

Perhetapahtumassa kirkolla on oma osasto, jossa ovat mukana Lastenkirkon Päkä ja Pulmu.

Helsingin messukeskuksessa on 20.–22.4. pohjoismaiden suurimpana koko perheen tapahtumana markkinoitu Lapsimessut. Messuilla on mukana myös kirkko.

Kirkon yhteisen osaston toteuttaa Nuori kirkko, jonka kumppaneina ovat pääkaupunkiseudun seurakunnat ja kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat.

Kirkon osastolla on päivittäin useita kerrontatuokiota lapsille.

Nuoren kirkon viestintäpäällikkö Katri Korolaisen mukaan osastolla keskitytään erityisesti perheen hyvään iltahetkeen ja toimiviin rutiineihin. Niistä viestii myös osaston ilme. Osastolla ovat mukana Lastenkirkon Päkä ja Pulmu -hahmot, lukunurkkaus ja pehmeät tyynyt sen ympärillä.

– Perheen yhteinen iltahetki lisää yhteenkuuluvuutta ja luo turvallisuuden tunnetta. Iltahetkeen sopii myös hyvin iltarukous, jonka toivomme edelleen leviävän perheissä. Tätä varten Lastenkirkkoon on julkaistu juuri uusi iltahetkiohjelmapaikka, josta löytyy tarinoita, lauluja ja rukouksia perheen iltahetkiin, kertoo Korolainen.

Lastenkirkko on mediaperhe eli lehti, digimedia ja Youtube-kanava, joka on suunniteltu erityisesti 3–8-vuotiaille. Korolaisen mukaan se rohkaisee lasta toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä.

– Päkä ja Pulmu ovat Lastenkirkon maskottihahmot. Päkä-lammas on seikkailija, jonka juuret ovat pyhäkoulujen lammastarhoissa ja kiiltokuvissa. Pulmu-pulu on Päkän kaveri, joka toimii myös rauhanrakentajana ja tunteiden tulkkina Lastenkirkossa. Heidät voi nyt tavata livenä viikonloppuna Messukeskuksessa, vinkkaa Korolainen.

Kirkon osastolla on päivittäin useita kerrontatuokiota lapsille. Ohjelmaa on myös vanhemmille. Vanhempien hetki -keskustelutuokioissa äänessä ovat vauva.fi -sivuston Parisuhdeneuvolasta tutut asiantuntijat.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tämä kolahti: Kymmenvuotias suosittelee Kansallisteatterin uutuusnäytelmää Mauri ja mini-isoveli – ”täynnä mielikuvitusta ja tunteita”

Hyvä elämä

Päähenkilö pelkää oksua ja kiusaajia sekä viesteilee Nakuna Uusi-Beban Halihali-heimolle.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.