null Lapset ovat muusikko Pekka Laukkariselle innostavin ja haastavin yleisö

Ajankohtaista

Lapset ovat muusikko Pekka Laukkariselle innostavin ja haastavin yleisö

Pekka Laukkarinen tekee parisataa konserttia vuodessa, ympäri Suomea. Elämän ykkösasioita hänelle ovat oman kodin lisäksi kotimaa ja usko.

Pekka Laukkarinen Duo konsertoi Leppävaaran kirkossa 14.4. Millainen konsertti on luvassa, Pekka Laukkarinen?

– Se on iloinen ja lennokas koko perheen konsertti. Se koostuu lähinnä lastenlauluista, mutta se sopii ihan kaikille. Kanssani on soittamassa kielisoitinspesialisti Matti Laitinen ja muutamissa lauluissa kanssamme on Leppävaaran seurakunnasta lapsikuoro Havina sekä muskarikuoro Huiske.

Pääseekö yleisökin osallistumaan lauluihin?

– Iso osa lauluista on hyvinkin tuttuja ja kaikkiin lauluihin saa ilman muuta osallistua. Ajatukseni on, että ihmiset eivät tule niinkään pönöttämään ja kuuntelemaan konserttia vaan osallistumaan vuorovaikutukselliseen hetkeen, jossa saa laulaa ja nauraa mukana.

Millaista on esiintyä lapsille?

– Se on hurjan kivaa ja innostavaa, mutta tosi vaikeaa. Lapsiyleisö on mielestäni hyvällä tavalla kaikkein haastavin yleisö. Aikuiset vielä jaksavat istua ja taputtaa, vaikka eivät viihtyisikään. Lapset eivät taputa säälistä. Se, että saa lasten mielenkiinnon pysymään koko konsertin ajan, on haaste joka minua innostaa esiintyjänä valtavasti. Vilpittömästi innostuneen lapsen ilme on paras palaute, jonka esiintyjä voi koskaan saada.

Olet monille tuttu kasvo. Mistä sinut tunnetaan?

– Olen tehnyt ja esittänyt musiikkia työkseni kohta parikymmentä vuotta. Viimeiset reilut kymmenen vuotta olen tehnyt konsertteja yli 200 konsertin vuosivauhdilla. Suuri osa esiintymisistäni on lastenkonsertteja. Esiintyjänä olen ehtinyt aika moneen paikkaan ja tullut monelle tutuksi. Olen myös kymmenen vuotta juontanut päivittäin lasten tv-ohjelmia. Sitä kautta olen hyvinkin tuttu monen kodin olohuoneessa.

Mikä sinulle on elämässä tärkeintä?

– Tosi kliseinen ja tylsä koti-uskonto-isänmaa on lopulta aika hyvä vastaus. Koti tarkoittaa minulle vaimoa ja arkea, jossa on hyvä olla. Uskonto on voimavara ja elämäni perusta. Isänmaalla tarkoitan sitä kaikkea kauneutta, hyvyyttä ja vapautta, jota Suomessa ja elinympäristössämme on. Jos noihin kolmeen asiaan osaisi ja jaksaisi elämässä kiinnittää enemmän huomiota, varmasti moni muukin elämän asia loksahtaisi paremmin paikoilleen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.