null Tämä kolahti: Kymmenvuotias suosittelee Kansallisteatterin uutuusnäytelmää Mauri ja mini-isoveli – ”täynnä mielikuvitusta ja tunteita”

Maurin (Harri Nousiainen) paras ystävä on adoptoitu Chi (Annikka Poijärvi), joka viestii vain kirjoittamalla.

Maurin (Harri Nousiainen) paras ystävä on adoptoitu Chi (Annikka Poijärvi), joka viestii vain kirjoittamalla.

Hyvä elämä

Tämä kolahti: Kymmenvuotias suosittelee Kansallisteatterin uutuusnäytelmää Mauri ja mini-isoveli – ”täynnä mielikuvitusta ja tunteita”

Päähenkilö pelkää oksua ja kiusaajia sekä viesteilee Nakuna Uusi-Beban Halihali-heimolle.

Yöllä Maurin kännykällä saa yhteyden Nakuna Uusi-Beban Halihali-heimoon. Mauri uskoo myös Mustaan Barbaariin, joka kävi heidän koulussaan ja vastustaa kiusaamista. Maurin isä kyllä sanoo, että Musta Barbaari on ihan tavallinen mies, mutta Maurin mielikuvitukselle ei vedä vertoja mikään.

Mauri ja mini-isoveli -näytelmän kantaesitys Kansallisteatterin Willensaunassa oli ihmeellinen. Ilta oli täynnä mielikuvitusta ja tunteita.

Pidin esityksessä näyttelijöistä, koska he eläytyivät rooliinsa niin hyvin. Pidin myös lavastuksesta, koska se näytti aidolta ja lapsen piirtämältä.

Mauri yritti taistella oksua eli oksennustautia vastaan niin tosissaan, että osti kaikilla säästöillään käsidesiä.

Juoni oli hyvä, sillä se oli todella hauska sekä aikuisista että lapsista. Moni nauroi yleisössä. Esimerkiksi se nauratti, kun Mauri yritti taistella oksua eli oksennustautia vastaan niin tosissaan, että osti kaikilla säästöillään käsidesiä.

Näytelmä oli myös hyvin tunteikas. Siinä oli surua, pelkoa ja vihaa, kun Mauria ja hänen ystäväänsä kiusattiin.

Pidin erityisesti kohtauksesta, jossa oltiin keilahallissa keilaamassa. Tunnelma oli hauska, ja Maurilla oli perheaikaa isänsä ja tämän uuden tyttöystävän kanssa.

Suosittelisin Mauri ja mini-isoveljeä erityisesti lapsiperheille, mutta luulen, että muutkin kyllä pitävät. Näytelmä on jatkoa teatteriesitykselle Mauri ja vähä-älypuhelin. Molemmat perustuvat Veera Salmen romaaneihin.

Myös Salmen Puluboi ja Poni -kirjat ovat todella hyviä, koska niitä lukiessa voi välillä luulla olevansa sadussa mukana. Se on ihanaa ja ihmeellistä.


Katsojan fiilikset:


Kirjoittaja on kolmasluokkalainen, joka haluaa lisää lasten tekemiä arvioita lastenkulttuurista.

Mauri ja mini-isoveli Kansallisteatterissa 11.4.–23.10. Rooleissa Harri Nousiainen, Petri Liski ja Annikka Poijärvi. Ohjaus Irene Aho, dramatisointi Minna Leino. Esitystä suositellaan yli kuusivuotiaille.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Flower-digipeli "herätti iloa ja sankaruutta" kahdeksanvuotiaassa testaajassa

Hyvä elämä

"Räiskintäpeleistä osa on mukavia, mutta välillä kaipaa vaihtelua. Suosittelen peliä kaikille rauhaa rakastaville ihmisille."