null Kirkko valtaa ensin Senaatintorin, sitten jalkapallostadionin – helatorstai aloittaa juhlaputken

Sovinnon päivän konsertissa helatorstaina esiintyy muun muassa Maria Ylipää.

Sovinnon päivän konsertissa helatorstaina esiintyy muun muassa Maria Ylipää.

Ajankohtaista

Kirkko valtaa ensin Senaatintorin, sitten jalkapallostadionin – helatorstai aloittaa juhlaputken

Senaatintorilla järjestetään helatorstain aattona 29.5. Stadin suvivirsi -tilaisuus ja helatorstaina ensin juhlamessu ja sitten konsertti. Töölön seurakunta on varannut 9.6. jalkapalloareenan perhetapahtumalle.

Tuskin lätkähuumasta päästiin, kun uudet tapahtumat valtaavat Helsingin keskeiset juhlapaikat. Tällä kertaa kirkolliset. Kuhunkin niistä odotetaan tuhansia ihmisiä.

Kirkollinen juhlaputki alkaa tänään 29.5. kello 17 Senaatintorilla Stadin suvivirsi-tapahtumalla. Siinä lauletaan yhdessä keväisiä ja kesäisiä lauluja. Yhteislaulun vetäjinä on Reeta Vestman sekä artistivieraana Osmo Ikonen.

Helatorstaina kello 12 Senaatintorilla järjestetään Helsingin hiippakunnan 60-vuotisjuhlamessu, jossa saarnaa piispa Teemu Laajasalo ja liturgina toimii tuomiorovasti Marja Heltelä. Musiikista vastaa Poliisisoittokunta Sami Ruusuvuoren johdolla sekä kuorot hiippakunnan alueen seurakunnista.

Mikäkö on hiippakunta? Sana hiippakunta tulee piispan päähineen, hiipan, nimestä. Hiippakunta on piispan johtama kirkollinen alue, joka koostuu seurakunnista. Helsingin hiippakunta on perustettu vuonna 1959. Siihen kuuluu 30 seurakuntaa Helsingissä, Vantaalla ja itäisellä Uudellamaalla. Seurakuntalaisia niissä on yhteensä lähes puoli miljoonaa.

Helatorstain messuun tulee väkeä koko alueelta. Messun jälkeen tarjolla on luonnollisesti kirkkokahvit.

Yksikään helsinkiläisseurakunta ei ole aiemmin järjestänyt vastaavan kokoluokan perhetapahtumaa.
– Hannu Ronimus

Tuskin on kahvit juotu, kun samat lavarakenteet ovat jälleen käytössä. Kello 15 alkaa nimittäin Sovinnon päivän konsertti, jossa esiintyvät muun muassa Marzi Nyman trio, Jukka Perko, Jukka Leppilampi ja Maria Ylipää. Konsertissa kuullaan myös puhetta sovinnosta.

Konsertti, jonka järjestää Helsingin seurakuntayhtymä, liittyy Sovinnon kansanliikkeeseen, johon ollaan haastamassa mukaan ihmisiä rakentamaan yhteistä kaupunkia ja sovinnollisempaa Suomea.

Kirkolliset bileet jatkuvat muutaman päivän tauon jälkeen jalkapallostadionilla eli Telia 5G Areenalla. Töölön seurakunta järjestää siellä 9. kesäkuuta massatapahtuman nimeltä Töölö laulaa ja leikkii -Gospelia kaikille. Kyseessä on ensimmäinen kirkollisen toimijan järjestämä tapahtuma Areenalla.

– Yksikään helsinkiläisseurakunta ei ole aiemmin järjestänyt vastaavan kokoluokan perhetapahtumaa, sanoo Töölön seurakannan kirkkoherra Hannu Ronimus.

Töölön tapahtumassa on kello 11–15 ohjelmaa lapsiperheille. Esiintyjinä nähdään muun muassa Siina ja Taikaradio -lastenmusiikkiorkesteri. Kello 18–20 areenalla konsertoivat Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot. Solisteina ovat Osmo Ikonen ja Johanna Försti ja bändiä johtaa Joonatan Rautio. Seurakunnan yhteistyökumppani tapahtumassa on Suomen Lähetysseura.

Areenatapahtuma on osa uuden Töölön seurakunnan ensimmäistä toimintavuotta. Entiset Töölön ja Meilahden seurakunnat yhdistyivät vuodenvaihteessa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Marzi Nyman revittelee kesäfestareilla, kahlaa ruuhkavuosissa ja sukeltaa aina uuteen – miten hän onnistuu kaikessa ilman burn outia?

Hyvä elämä

Uusi urkulevy. Kesän festarit. Sävellysopinnot, pienet lapset ja ziljoona muuta projektia. Takuuvarma burn out? Ei, vaan Marzi Nyman elementissään.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.