null Kirkkoherra Kari Kanala: ”Tanssikilpailu tarjosi uuden tavan katsoa maailmaa” – Jorma Uotinen kommentoi, että pappi pisteli pelottomasti parastaan

Kari Kanala ehti treenata viisi viikkoa tanssia ennen putoamistaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta.

Kari Kanala ehti treenata viisi viikkoa tanssia ennen putoamistaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta.

Hyvä elämä

Kirkkoherra Kari Kanala: ”Tanssikilpailu tarjosi uuden tavan katsoa maailmaa” – Jorma Uotinen kommentoi, että pappi pisteli pelottomasti parastaan

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on tuttu monista tv-ohjelmista. Hän osallistui myös suosittuun Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun.

1. Kari Kanala, olitko pettynyt, kun putosit Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta?

– Totta kai se harmitti, koska olisin halunnut oppia lisää. Taso oli vain niin kova. Tanssikilpailu tarjosi minulle uuden tavan katsoa maailmaa. Kirkossakin voisi kertoa tarinoita enemmän kehon ja liikkeen kautta.

– Ehdin treenata tanssimista viisi viikkoa, ja laihduin sinä aikana kuusi kiloa. Se on todella monipuolista liikuntaa, joten jään kaipaamaan tanssia myös sen vuoksi.

2. Olet nyt viidettä kertaa mukana Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa ja kesällä teit radio-ohjelman Kari Kanala eurofutiksen jäljillä. Onko seurakuntalaisten sieluista syytä olla huolissaan, kun kirkkoherra on mukana niin monessa?

– Ei ole syytä. Tein töitä koko tanssikilpailunkin ajan, joten minulla oli seitsemän viikon putki töitä ja tanssia. Pyrin olemaan koko ajan tavoitettavissa, ja moniin Teams-kokouksiin osallistuin tanssisalilta.

– Hurjin päivä oli viimeinen kisapäiväni, sillä aamulla saarnasin messussa ja illalla tanssin Tom Jonesin Sex Bombin tahtiin. Olen tyytyväinen siitä, että onnistuin live-vedoissa. Jorma Uotinenkin totesi, että pastori pisteli pelottomasti parastaan.

3. Oletko luonteeltasi sellainen, ettet osaa sanoa mihinkään tarjoukseen ei?

– Olen ollut otettu siitä, että minua on kirkon tyyppinä pyydetty mukaan eri juttuihin ja olen saanut näin kokea uusia asioita. Kun minua pyydettiin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, jota pidetään viihteen Rolls-Roycena, en voinut kieltäytyä, vaikka toisaalta pyyntö naurattikin. Silti olen myös sanonut ei joillekin tv-tuotannoille.

Tanssii tähtien kanssa -kilpailu oli kyllä haasteellinen perheen aikataulujen suhteen. Vaimoni käy töissä Turussa, joten lapsen hoito vaati aikamoisia järjestelyjä.

4. Mihin tv-ohjelmaan osallistuisit mielelläsi seuraavaksi?

– Olisi vaikea kieltäytyä, jos minua pyydettäisiin jalkapallostudioon analysoimaan matseja. Jalkapallo on minulle harrastuksista ykkösjuttu: pelaan, seuraan ja hengitän sitä. Aloitin futiksen pelaamisen opiskeluaikana Mooseksen Potku -joukkueessa, ja nykyään pelaan raittius- ja urheiluseura Zoomissa.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Jokainen ihminen on minulle pyhä. Jumalan rakastaminen on lähimmäisten rakastamista. Jos usko ei näy rakkautena, sillä ei ole mitään merkitystä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.