null ”Seurakunnalle tiedotetaan, että Huuhkajat on kisoissa” – futishulluksi tunnustautuva kirkkoherra Kari Kanala esittelee pelaajia EM-kisajoukkueen videolla

Kari Kanala näyttää Suomen värejä Paavalinkirkossa. Seurajoukkueista hän fanittaa lontoolaista Arsenalia.

Kari Kanala näyttää Suomen värejä Paavalinkirkossa. Seurajoukkueista hän fanittaa lontoolaista Arsenalia.

Ajankohtaista

”Seurakunnalle tiedotetaan, että Huuhkajat on kisoissa” – futishulluksi tunnustautuva kirkkoherra Kari Kanala esittelee pelaajia EM-kisajoukkueen videolla

Kirkkoherra hehkuttaa Leo Väisästä Paavalin kirkon saarnastuolista. Tämän veljestä Saulista Kanalalle tulee mieleen nimikaima Saul eli apostoli Paavali.

Jalkapallon EM-kisoihin lähtevä joukkue esitellään pelaaja pelaajalta vajaa kolmeminuuttisella videolla. Huuhkajien kapteenin nostaa esille parhaillaan jääkiekon MM-kisoissa pelaavien Leijonien kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila.

Seuraavana niin urheilijoista, futisfaneiksi tiedetyistä julkkiksista kuin jalkapallojunioreista kootulla videolla pelaajan esittelee Paavalin kirkkoherra Kari Kanala. Hän on ainoa, joka esittelee kaksi pelaajaa eli veljekset Leo ja Sauli Väisäsen.

Futishulluksi tunnustautuva Kanala tunnetaan jalkapallopiireissä. Hän on ollut muun muassa järjestämässä futiskirkkoja Paavalinkirkossa jalkapallon MM- ja EM-kisojen aikana. Kirkossa jännitettiin myös, kun Suomi selvitti tiensä EM-kisoihin. Kanala pelaa itse jalkapalloa pappien joukkueessa ja raittius- ja urheiluseura Zoomissa.

Perjantaina 4. kesäkuuta Kanala on yksi keskustelijoista Yle Puheen 12-tuntisessa futisperjantaissa ja sitä ennen Yle Akti -ohjelman vieraana.

Kesäkuun 11. päivänä Yle Puheessa alkaa kahdeksanosainen sarja nimeltä Kari Kanala eurofutiksen jäljillä. Sarjassa esitellään yhdeksän jalkapallomaata ja käydään läpi, miten jalkapallo niissä vaikuttaa yhteiskuntaan ja yhteiskunta jalkapalloon.

– Varmaan nämä ohjelmat olivat yksi syy, miksi minua pyydettiin tälle videolle. Joka tapauksessa Palloliitosta oltiin yhteydessä ja kysyttiin, lähdenkö mukaan, ja tarjottiin Väisästen esittelyä. Tämä oli minulle suuri kunnia, joten sanoin kiitos mielelläni.

Toista video

Veljeksillä on kristillinen vakaumus

Kari Kanalalle ei perusteltu, miksi hän esittelee juuri Väisäset. Hän arvelee, että asiaan vaikutti veljesten kristillinen vakaumus, josta nämä ovat kertoneet julkisuudessa. Varsinkin Sauli on pitänyt asiaa esillä ja jakoi Huuhkajien videon Twitterissä saatteella God is good.

– On hienoa, että Huuhkajat näkevät hengellisyyden luontevana asiana. Maailmalla monet jalkapalloilijat tekevät kentälle mennessään ristinmerkin tai rukoilevat.

Leo ja Sauli Väisänen pelaavat molemmat puolustuksessa toppareina. He ovat Kanalan mukaan kokonaisvaltaisia pelaajia, joilla on hyvä pelikäsitys. Paikka joukkueessa on ansaittu, ja nyt se on videolla myös kirkossa kuulutettu.

Kanala esittelee Leon saarnastuolista ja kertoo seurakunnalle ja yhteiskunnalle, että Suomesta on tullut jalkapallomaa.

– Tätä Suomi on mitä suurimmassa määrin, sillä myös naisten maajoukkue Helmarit ja Futsal-joukkue pelaavat seuraavissa EM-kisoissa.

Biossani Twitterissä lukee, että olen j-mies. Eli minua kiinnostavat jalkapallo, jeesus ja juusto.

Sauli Väisäsen Kanala esittelee mukanaan berliiniläisen jalkapallojoukkueen St Paulin kannatuspaita. Hänen mukaansa Paavalin seurakunnassa Pyhä Pauli on kova sana. Kanala tuumii, että “ennen kuin apostoli Paavalista tuli Pauli, tämä oli nimeltään Sauli”.

– Jalkapallosta löytyy aina sopivia juttuja ja vertauskuvia. Biossani Twitterissä lukee, että olen j-mies eli minua kiinnostavat jalkapallo, Jeesus ja juusto. Ne ovat kaikki minulle tärkeitä asioita, eikä ole sattumaa, että jalkapallo on listalla ekana, Kanala virnistää.

Veljekset Sauli ja Leo Väisänen pelaavat Suomen EM-kisajoukkueessa.

Veljekset Sauli ja Leo Väisänen pelaavat Suomen EM-kisajoukkueessa.

Huuhkajat on monikulttuurinen, kuten Suomi

Sitten Kari Kanala tuumii, että on muitakin jalkapallosta innostuneita pappeja ja kirkkoherroja. Pääkaupunkiseudulta hän mainitsee Haagan kirkkoherran Heikki Nenosen, Oulunkylän kirkkoherran Ulla Kososen ja Korson kirkkoherran Tuomas Antolan.

– Tästä tulee hieno futiskesä. Ainoa, mikä harmittaa, on, että koronarajoitusten vuoksi en voi nyt järjestää Paavalissa futiskirkkoja.

Heikki Nenonen tviittasi listan Huuhkajien kokoonpanossa esiintyvistä taustaltaan monikansallisista pelaajista. Mitä tämä kertoo Suomesta ja Huuhkajista?

– Jos ajatellaan esimerkiksi Ranskaa, niin sen esiinmarssi alkoi vuoden 1998 kisoista, joissa oli mukana hyvä mikstuura siirtolaisten jälkeläisiä, maahanmuuttajia ja niin sanottuja kantaranskalaisia. Joukkue oli kansansa näköinen ja niin myös Huuhkajat ovat. Vaikka pelaajat tulevat monenlaisista taustoista, jokaisen sydän sykkii Suomelle. Olisimmeko koko kisoissa ilman Lukas Hradeckyn seivejä ja Glen Kamaran hienoa peliä keskikentällä. Hän ja Teemu Pukki ovat tärkeimmät pelaajamme.

Jalkapallon EM-kisat alkavat 11. kesäkuuta Roomassa pelattavalla Italia-Turkki -pelillä. Suomen avausottelu Tanskaa vastaan pelataan Kööpenhaminassa 12. kesäkuuta. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.