null Kirkon Ulkomaanapu on huolissaan Itä-Afrikan maista: ”On lähes epätoivoinen kiire levittää oikeaa tietoa viruksesta ja siitä, kuinka sen leviämistä ehkäistään”

Sairaanhoitaja mittasi naiselta kuumetta Kenian pääkaupungissa Nairobissa 18. maaliskuuta. Koronaepidemia on toistaiseksi levinnyt suhteellisen maltillisesti monissa Afrikan maissa.

Sairaanhoitaja mittasi naiselta kuumetta Kenian pääkaupungissa Nairobissa 18. maaliskuuta. Koronaepidemia on toistaiseksi levinnyt suhteellisen maltillisesti monissa Afrikan maissa.

Ajankohtaista

Kirkon Ulkomaanapu on huolissaan Itä-Afrikan maista: ”On lähes epätoivoinen kiire levittää oikeaa tietoa viruksesta ja siitä, kuinka sen leviämistä ehkäistään”

KUA on ohjannut 150 000 euroa epidemian vastaiseen työhön Ugandassa, Somaliassa, Etelä-Sudanissa ja Keniassa.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on ohjannut 150 000 euroa koronaepidemian vastaiseen työhön Itä-Afrikassa. Summasta 50 000 euroa menee Ugandaan, 15 000 euroa Somaliaan, 35 000 euroa Etelä-Sudaniin ja 50 000 euroa Keniaan.

KUA muun muassa tiedottaa ihmisiä koronaviruksen leviämisestä ja käsihygienian merkityksestä, perehdyttää opettajia, jakaa saippuaa ja desinfiointiaineita ja tukee epidemian vuoksi ahtaalle joutuneita yrittäjiä.

– Nyt täytyy toimia nopeasti ja määrätietoisesti, on lähes epätoivoinen kiire levittää oikeaa tietoa viruksesta ja siitä, kuinka sen leviämistä ehkäistään. Myös hygieniatarvikkeita, kuten saippuaa, tarvitaan kipeästi, erityisesti tiuhaan asutuilla pakolaisleireillä, sanoo KUA:n Etelä-Sudanin maajohtaja Berhanu Haile järjestön tiedotteessa.

KUA:n humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva toteaa, että tartuntatilanne ja liikkumisrajoitukset muuttuvat eri maissa nopeasti.

– Sen vuoksi olemme varautuneet myös muokkaamaan ja sopeuttamaan työtä tilanteen ja toimintamahdollisuuksien mukaan.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avustusjärjestö.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu vetoavat köyhimpien kirkkojen ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolesta

Ajankohtaista

Koronaepidemia leviää nyt erityisesti siellä, missä väestötiheys on korkea ja paikallinen terveydenhoito heikko. Paikalliset kirkot ovat tärkeitä auttajia.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.