null Kiinalaiset keräsivät Alppilan kirkolla yhdessä yössä yli 5500 euroa koronavirusta vastaan

Yli 45 000 ihmistä on saanut koronavirustartunnan.

Yli 45 000 ihmistä on saanut koronavirustartunnan.

Ajankohtaista

Kiinalaiset keräsivät Alppilan kirkolla yhdessä yössä yli 5500 euroa koronavirusta vastaan

Kolehtituotoilla hankintaan hengityssuojaimia, jotka lähetetään Kiinaan ensi lauantaina. Kiinankielisen työn pappi Paulos Huang toivoo, että myös suomenkieliset voisivat osallistua kolehtiin.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kiinankieliset luterilaiset ovat keränneet tiistaista 11.2. lähtien kolehtia koronaviruksen leviämistä vastaan. Keräys alkoi kello 22, ja ensimmäisen kymmenen tunnin aikana koossa oli jo 5 600 euroa.

– Kokoonnuimme eilen Alppilan kirkolle rukoilemaan koronavirustartunnan saaneiden puolesta, ja samalla siinä heräsi kysymys, miten voisimme konkreettisesti auttaa ihmisiä Kiinassa. Kiinankieliset seurakuntalaiset ovat hyvin aktiivisia, ja uskon, että kolehtisumma kasvaa vielä, kertoo Helsingin seurakuntien kiinankielisen työn pappi Paulos Huang.

Suurin osa tapauksista on todettu Kiinassa Hubein maakunnassa.

– Olemme hyvin huolissamme Kiinan tilanteesta, ja toivomme, että myös suomea äidinkielenään puhuvat voisivat levittää evankeliumia teon kautta eli osallistumalla hengityssuojainten hankintaan. Seurakunnan avustaja Ruth Zhang ja vapaaehtoinen Sini Lu Zhang hoitavat asiaa yötä päivää, Huang sanoo.

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Kiinassa todettiin vuoden 2019 lopulla keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajana oli uudenlainen koronavirus.

Tähän mennessä yli 45 000 ihmistä on saanut pelätyn tartunnan. Suurin osa tapauksista on todettu Kiinassa Hubein maakunnassa. Ulkomailla tartuntoja on yhteensä joitain satoja. Koronavirusten oireet ovat usein flunssaoireiden kaltaisia, mutta viruksesta voi aiheutua myös keuhkokuume. Tartunnan saaneista yli tuhat on kuollut.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.