– On tärkeää, että voimme kokoontua radio- ja tv-jumalanpalvelusten ääreen nyt, kun seurakunta ei pääse yhdessä kirkkoon, sanoo pappi Kristiina Hyppölä.
Radiojumalanpalvelus tehdään kelloa tuijottaen – mitä tapahtuu, jos pappi ei pysy aikataulussa?
Pappi Kristiina Hyppölä toimii liturgina Vantaan Kivistön kirkossa nauhoitetussa radiojumalanpalveluksessa, joka kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6.
Pappi Kristiina Hyppölä, miten radiojumalanpalvelus eroaa tavallisesta?
– Tämä jumalanpalvelus nauhoitettiin toukokuussa poikkeusoloissa. Siksi kirkkosali oli tyhjä. Radiojumalanpalveluksessa on koko Suomi seurakuntana, jota johdattelen yhteiseen rukoukseen.
– Kellotan etukäteen jumalanpalveluksen puheosuudet, ja kanttori ja kuoro ovat kellottaneet musiikkiin kuuluvat ajat. Radiojumalanpalveluksen nauhoittaja tarvitsee tarkat tiedot siitä, mitä tapahtuu ja milloin.
Entä jos aikataulussa ei pysytä?
– Jos jumalanpalvelus kestää liian pitkään, puhe tai musiikki hiljennetään kesken ja päälle soitetaan erikseen nauhoitettu Herran siunaus. Systeemi on minulle tuttu, koska olen tehnyt aiemminkin tv-jumalanpalveluksia.
Mistä radiojumalanpalveluksessa puhutaan?
– Pyhän aiheena on salattu Jumala, jonka olemys ylittää ihmisen käsityskyvyn. Ihminen ei pysty määrittelemään eikä lokeroimaan Jumalaa, joka on ilmoittanut itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.
– Evankelimitekstissä Jeesus sanoo, että minä olen viinipuu ja isäni on viinitarhuri. Jeesus puhuu seuraajilleen siitä, miten merkityksellinen yhteys on. On tärkeää, että voimme kokoontua radio- ja tv-jumalanpalvelusten ääreen.
Kivistön kirkossa nauhoitettu radiojumalanpalvelus kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6. kello 10.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
