null Radiojumalanpalvelus tehdään kelloa tuijottaen – mitä tapahtuu, jos pappi ei pysy aikataulussa?

– On tärkeää, että voimme kokoontua radio- ja tv-jumalanpalvelusten ääreen nyt, kun seurakunta ei pääse yhdessä kirkkoon, sanoo pappi Kristiina Hyppölä.

– On tärkeää, että voimme kokoontua radio- ja tv-jumalanpalvelusten ääreen nyt, kun seurakunta ei pääse yhdessä kirkkoon, sanoo pappi Kristiina Hyppölä.

Ajankohtaista

Radiojumalanpalvelus tehdään kelloa tuijottaen – mitä tapahtuu, jos pappi ei pysy aikataulussa?

Pappi Kristiina Hyppölä toimii liturgina Vantaan Kivistön kirkossa nauhoitetussa radiojumalanpalveluksessa, joka kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6.

Pappi Kristiina Hyppölä, miten radiojumalanpalvelus eroaa tavallisesta?

– Tämä jumalanpalvelus nauhoitettiin toukokuussa poikkeusoloissa. Siksi kirkkosali oli tyhjä. Radiojumalanpalveluksessa on koko Suomi seurakuntana, jota johdattelen yhteiseen rukoukseen.

– Kellotan etukäteen jumalanpalveluksen puheosuudet, ja kanttori ja kuoro ovat kellottaneet musiikkiin kuuluvat ajat. Radiojumalanpalveluksen nauhoittaja tarvitsee tarkat tiedot siitä, mitä tapahtuu ja milloin.

Entä jos aikataulussa ei pysytä?

– Jos jumalanpalvelus kestää liian pitkään, puhe tai musiikki hiljennetään kesken ja päälle soitetaan erikseen nauhoitettu Herran siunaus. Systeemi on minulle tuttu, koska olen tehnyt aiemminkin tv-jumalanpalveluksia.

Mistä radiojumalanpalveluksessa puhutaan?

– Pyhän aiheena on salattu Jumala, jonka olemys ylittää ihmisen käsityskyvyn. Ihminen ei pysty määrittelemään eikä lokeroimaan Jumalaa, joka on ilmoittanut itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä.

– Evankelimitekstissä Jeesus sanoo, että minä olen viinipuu ja isäni on viinitarhuri. Jeesus puhuu seuraajilleen siitä, miten merkityksellinen yhteys on. On tärkeää, että voimme kokoontua radio- ja tv-jumalanpalvelusten ääreen.

Kivistön kirkossa nauhoitettu radiojumalanpalvelus kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6. kello 10.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.